Kahden viikon kuluttua mainonnan opintojaan viimeistelevä Johan Lind aloittaa copywriter-harjoittelijana mainostoimisto DDB Stockholm issa. Göteborgista pääkaupunkiin muuttava Lind on samassa asemassa kuin muutkin opiskelijat tähän aikaan vuodesta. Hän on vielä vailla asuntoa.

Asunnonhakua vaikeuttaa Lindin lemmikkikoira Dexter, vuokranantajat kun yleensä vieroksuvat lemmikkieläimiä.

Lind päätti nostaa kissan, eikun koiran pöydälle ja laittoi Dexterin hakemaan kaksikolle asuntoa, kertoo Resumé.

Verkkopalvelu Blocket.se:ssä Dexter vetoaa vuokranantajiin: ”Haluaisin vuokrata nurkan sinun asunnostasi. Minun sänkyni ei ole kovinkaan suuri. Asiassa on vain sellainen pulma, etten ole valitettavasti yksin. Yksi kundi haluaa mielellään tulla kanssani, koska tunnemme toisemme aika hyvin asuttuamme yhdessä jo jokusen vuoden. Tämän takia tarvitsisin hieman enemmän tilaa, esimerkiksi kokonaisen huoneen tai huoneiston.”

Lindin mukaan koiran esiintuominen tuntuu järkeävältä, koska usein juuri lemmikin olemassaolo on suurin esten asunnonhaussa ja Lind haluaa pelata avoimin kortein.

Toistaiseksi ei ole napannut. Yksi vastaus ilmoitukseen tullut, mutta vastaaja tuntui lukeneen ilmoituksen huolimattomasti. ”Hän kirjoitti hirveän pitkän kirjeen ja selitti, ettei halua luokseen koiria tai muita kotieläimiä”, Lind sanoo.