Koirien uudestavuodesta on muodostunut menestyvä konsepti Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa sijaitsevalle Clarion Helsinki Airport -hotellille.

Vantaan Clarioniin majoittuu tänä uutenavuotena 280 koiraa, ja koirahuoneet myytiin loppuun jo aivan tammikuun alussa, kertoo Clarionin markkinointijohtaja Outi Hartman.

”Yleensä uudenvuoden koirahuoneet menevät noin 15 minuutissa. Varauslista elää kuitenkin vuoden aikana, joten myös jonotuslistalle voi ilmoittautua”, Hartman sanoo.

Koirien uusivuosi toteutettiin Vantaan Clarionissa nyt neljättä kertaa. Ideana on tarjota helppo ratkaisu meluongelmaan, joka vaivaa koiraperheitä uutenavuotena lemmikkien pelätessä rakettien räiskettä.

Lentokentän vieressä sijaitsevan Clarion-hotellin huoneet ovat äänieristettyjä, ja lisäksi lentokenttäalueen läheisyydessä rakettien ampuminen on kiellettyä. Näin ollen huoneet tarjoavat uutenavuotena tavallista rauhallisemman majoituspaikan koiran kanssa matkustavalle.

Aamiaisbuffetissa syötävää myös koiralle

Vaikka hotellissa on uutenavuotena kerrallaan satoja lemmikkejä, yhteiselo on sujunut Hartmanin mukaan hyvin.

”Ei ole koskaan ollut mitään yllättäviä tilanteita”, Hartman sanoo.

Esimerkiksi ruokailuissa asiakkailla on valinnanmahdollisuuksia sen mukaan, mikä sopii omalle koiralle.

Uudenvuodenaamuna hotellivieraat voivat yhtenä vaihtoehtona syödä aamiaista koiran kanssa erillisessä aamiaisbuffetissa, joka katetaan hotellin suurimpaan neuvotteluhuoneeseen. Tarjolla on ruokaa sekä ihmisille että koirille.

Muita vaihtoehtoja ovat aamiainen koiran kanssa omassa hotellihuoneessa tai aamiainen vain ihmisseurassa hotellin ravintolassa lemmikin odottaessa huoneessa.

Clarionin omistava Nordic Choice Hotels lanseerasi koirien uudenvuoden alun perin Tukholman Arlandan lentokenttähotellissaan vuonna 2013. Nyt palvelua on saatavilla myös joissakin yhtiön muissa hotelleissa Pohjoismaissa.

Vantaalla Clarion on laajentanut Happy Dog -konseptiaan jatkumaan myös vuoden ympäri. Koiranomistajia houkutellaan meluttomuuden lisäksi myös hotellia ympäröivillä kävelyteillä.

”Lisäksi olemme aloittaneet yhteistyön kotimaisen koiranruokavalmistajan Dagsmarkin kanssa, ja koiravieraat saavat aina herkkuyllätyksen”, Hartman sanoo.

Koiraperheille markkinoidut rauhalliset hotelliyöt uutenavuotena ovat aiempina vuosina olleet suosittuja myös monissa muissa hotelleissa.