Messukeskuksessa vieraili 1 214 787 kävijää messuilla, kokouksissa, kongresseissa, yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa. 1,2 miljoonan kävijän raja ylittyi toistamiseen Messukeskuksen 2000-luvun tilastoissa.

Suosituin Messukeskuksen tapahtumista oli Helsingin Kirjamessut, joka keräsi yhteensä 85 616 kävijään. Kyseessä on Helsingin Kirjamessujen historian ennätys.

Messukeskuksen uusista tapahtumista MaatalousKonemessut keräsi mukavasti kävijöitä. Maatalouskoneiden sisänäyttely keräsi ensimmäisellä järjestämiskerralla 16 820 kävijää eri puolilta Suomea.

Viihdetuotannoissa suosituksi nousi MAMMA MIA! -musikaali, jonka suomenkielinen ensiesitys keräsi Messukeskus Amfi -teatteriin 92 000 Abba-yhtyeen fania.

Messukeskus vuokraa tilojaan myös muiden tapahtumajärjestäjien käyttöön.

Vierastapahtumista suosituimpia olivat viime vuonna Kennelliiton Koiramessut (37 000 kävijää), American Car Show (25 000 kävijää), SLUSH (22 500 kävijää) ja ensimmäistä kertaa Messukeskuksessa järjestetty YouTube-videoiden tekijöiden eli tubettajien ja heidän faniensa yhteinen kohtaamistilaisuus Tubecon (17 000 kävijää).

Messuja ja vierastapahtumia järjestettiin Messukeskuksessa viime vuonna kaikkiaan 96 ja kokouksia 1440. Kansainvälisistä kongresseista suurin oli Euroopan kansanpuolueen EPP:n puoluekokous, joka toi Messukeskukseen 3000 eurooppalaista poliitikkoa ja kokousta seurannutta median edustajaa.

Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää tänä vuonna sata vuotta. Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen toteaa, että yrityksen perustaminen vuonna 1919 merkitsi samalla koko messutoimialan syntyä Suomessa. Kyseessä on siis erityisen juhlavuosi.

"Juhlimme hyvillä mielin, sillä tapahtumien vetovoima on kasvussa niin Suomessa kuin maailmalla. Kokemuksellinen markkinointi on oiva vastapari digille – me ihmiset tarvitsemme myös live-kokemuksia ja tunteita herätteleviä elämyksiä", Vepsäläinen toteaa tiedotteessa.

Suomen Messut -konsernin liikevaihto oli vuonna 2017 60,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,8 miljoonaa euroa.