Coca-Cola n klassikkomainonnasta tutuksi tullut joulurekka kiertää Suomea ensimmäistä kertaa. Noin 3 500 kilometrin mittaisella kiertueella on luvassa ilmaisia virvokkeita ja muuta ohjelmaa.

Viime lauantaina räntäsateisesta Helsingistä ajonsa aloittanut joulurekka on vieraillut lisäksi Oulussa ja Rovaniemellä. Kokiksen markkinointitempaus on herättänyt huomiota niin paikallisessa kuin valtakunnallisessa mediassa.

Helsingin tapahtumasta kertoi MTV, jonka mukaan räntäsade ei virvoitusjuomabrändin faneja haitannut.

Oulussa Kokiksen joulutempaus aiheutti liikennekaaoksen tiistaina. Ylen mukaan liikenne oli kaupungin liepeillä sekaisin useita tunteja. Yle kertoo, että esimerkiksi Kati Kyyrönen joutui jättämään työtapaamisen väliin ja toimittaja Päivi Köngäs ei ehtinyt hakemaan lastaan päiväkodista.

Coca-Cola pahoitteli tapahtunutta. Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri kertoi Ylelle, että tapahtumaan osallistui tuhansia ihmisiä. Natrin mukaan ilmaistapahtumaan osallistuvan väkimäärän suuruutta on vaikeaa ennustaa.

Kolmannessa kohteessaan Rovaniemellä Kokiksen tempaus taas sai positiivisen vastaanoton keskiviikkona. Paikalla olivat niin joulupukki kuin hänen poronsakin. Vaikka jonot venyivät, ei tilaisuus Lapin Kansan mukaan synnyttänyt samanlaista hässäkkää kuin Oulussa. Lisäksi Coca-Cola sai Rovaniemen kaupungilta ja Visit Rovaniemeltä tunnustuksen hyvän joulumielen kansainvälisestä edistämisestä.

Seuraavaksi joulurekka nähdään Kuopiossa perjantaina. Sen jälkeen rekka ja joulutapahtuma vierailevat Jyväskylässä, Tuurissa, Tampereella, Turussa ja Järvenpäässä. Kiertue päättyy Lahteen Launeen K-Citymarketin edustalle lauantaina 22. joulukuuta.