Uusi ruokaa, kokkaamista ja terveellistä elämää käsittelevä televisiokanava aloittaa lähetykset kaapeliverkossa tänä syksynä. Nordic Food Channel keskittyy etenkin pohjoismaiseen lähiruokaan.

Kanavan taustalla ovat tv-kokkina tutuksi tullut Sami Garam sekä tv-tuottaja, yrittäjä Pál Milkovics. Garam vastaa kanavan sisällöstä luovana johtajana ja Milkovics toimii yrityksen toimitusjohtajana.

Garamin mukaan kanava lähti liikkeelle ihmisten halusta tehdä hyvää ja terveellistä ruokaa lähellä tuotetuista raaka-aineista

Kanavan tavoitteena on auttaa katsojia tuntemaan paikallista ja kausiluonteista ruokaa paremmin sekä tekemään terveellisiä ja maukkaita valintoja arkisessa ruoanlaitossa. Kanavan teemat liittyvät vahvasti ruoan laittamiseen kotona itselle, perheelle ja ystäville.

Kanavan ohjelmisto on kokoelma studiokeittiötä, kokkaamista luonnossa, ruokamatkailua ja keskusteluohjelmia. Ruokaa valmistetaan aina perinteisestä kotiruoasta gourmet-aterioihin. Suurin osa kanavan ohjelmistosta on pohjoismaista tuotantoa ja kanavahahmot tuttuja kasvoja ruokamaailmasta.

Yhtä uuden kanavan ohjelmista tulee isännöimään aiemmin Makupalat-ohjelmasta tuttu Janne Pekkala.

Nordic Food Channel aloittaa Suomessa kaapeliverkon lähetykset syyskuussa. Loppuvuodesta kanavaa voi katsoa myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Nordic Food Channel Oy on helsinkiläinen mediayhtiö, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiön omistavat toimiva johto sekä ryhmä sijoittajia.