Kati Haapakoski, Anna Niemelä ja Elina Yrjölä ovat perustaneet yhdessä konsulttitoimiston, jonka nimi on HNY Group: siis Haapakoski Niemelä Yrjölä.

Toimisto tarjoaa konsultointi-, koulutus- ja tietopalveluita kasvun ja muutoksen tueksi.

Verkkosivuillaan osoitteessa uudet yrittäjät ilmoittavat tuotteekseen totuuden ja tehtäväkseen ymmärryksen ja toivon lisäämisen.

Yritys tarjoaa esimerkiksi muutosjohtamiseen, kriisitilanteisiin ja esimiestyöhön liittyvää konsultointia ja valmennusta. Lisäksi valikoimassa on raporttien, markkinakatsausten, pamflettien ynnä muiden tuottaminen.

Uuden yrityksen hallituksen puheenjohtaja Kati Haapakoski kertoo, että toimiston tavoitteena on tuoda jotakin uutta suomalaiseen konsulttikenttään yhdistämällä bisnestaitoja sekä journalistisia hyveitä.

"Meillä on kaikilla pitkä kokemus sekä liiketoiminnan johtamisesta että journalismista, Elinalla myös yrittämisestä. Journalisti haistaa trendit ja ilmiöt, hankkii ja analysoi tietoa nopeasti ja tuo aina esiin kriittisen näkökulman. Nämä ominaisuudet ovat liiketoiminnan kehittämisessä kullanarvoisia etenkin, kun niihin yhdistää kaiken bisneshommissa oppimamme, kuten taidon viedä tavoitteet käytännön toiminnaksi", Haapakoski kertoo tiedotteessa.

Haapakosken mukaan HNY palvelee mielellään monia toimialoja ja sekä yksityistä että julkista sektoria.

"Erityisen hyvin tunnemme esimerkiksi sosiaali- ja terveysalaa, markkinointia ja viestintää sekä mediaa, henkilöstöpalveluita ja yleisesti ottaen johtamista, esimiestyötä ja liiketoiminnan kehittämistä", hän toteaa.

Yrittäjäkolmikko on työskennellyt pitkään eri tehtävissä media-alalla.

Kati Haapakoski on työskennellyt uransa aikana muun muassa Mediuutisten päätoimittajana ja toimitusjohtajana ja toimittajana ja tuottajana Taloussanomissa noin kymmenen vuotta. Viimeksi Haapakoski on toiminut Markkinointi & Mainonnan toimituspäällikkön tehtävässä.

Anna Niemelä on työskennellyt viimeksi Mediuutisten päätoimittajana ja toimitusjohtajana. Tässä tehtävässä hän aloitti vuoden 2016 alussa. Vuonna 2006 Mediuutisissa toimittajana aloittanut Niemelä työskenteli ennen päätoimittajaksi siirtymistään Mediuutisten toimituspäällikkönä vuodesta 2009.

Elina Yrjölä on työskennellyt aiemmin muun muassa Talentum in Suomen lehtiliiketoiminnan johtajana, Mediuutisten päätoimittajana ja toimitusjohtajana, Talouselämän, Ylen, Taloussanomien ja Turun Sanomien toimittajana sekä yrittäjänä.