Palvelumuotoilu

Sanna Pekkonen 9.2. 15:33

Konsulttitalo PwC tuo ruotsalaisen palvelumuotoilutoimisto Pondin Suomeen

Heikki Härkönen vetää Pondin Suomen-yksikköä

Pondin Suomen-yksikön vetäjän Heikki Härkösen mukaan brändien on erottauduttava teoillaan, kun ihmisiä pommitetaan erilaisella markkinoinnilla ja viesteillä.

Konsulttitalo PwC:n omistama ruotsalainen design-toimisto Pond avaa yksikön Suomeen. Pond on erikoistunut brändilähtöiseen palvelumuotoiluun.

Ruotsissa Pond työllistää 70 henkilöä, ja sen asiakkaita ovat muun muassa Stadium, Volkswagen, Jameson ja Urban Ears.

Suomen Pond-yksikön vetäjä on Heikki Härkönen. Härkönen siirtyi tehtävään Nordealta, missä hän vastasi liiketoiminnan kehityksestä innovaatioyksikössä. Aiemmin Härkönen on työskennellyt Accenturella liikkeenjohdon konsulttina.

Härkösen lisäksi Pond-yksikön ydintiimiin kuuluvat Antti Kilpelä ja Roope Leikoski, mutta yksikkö tekee yhteistyötä Ruotsin Pondin ja PwC:n asiantuntijoiden kanssa.

Härkösen mukaan Pond on palvellut suomalaisia asiakkaita, kuten Fazeria, Stora Ensoa, HKScania ja Bonavaa, jo Ruotsista käsin ja yhdessä PwC:n kanssa. Suomeen avautuvalla yksiköllä on Härkösen mukaan jo tiedossa muutama uusi asiakas Suomesta.

"Tavoitteena on tuoda Suomeen se, mitä Pond tekee Ruotsissa eli brändilähtöistä palvelumuotoilua. Suomessa visiot ja strategiat ovat hyvässä kunnossa, mutta jostain syystä ne vesittyvät, kun niitä lähdetään toteuttamaan. Meidän tavoitteemme on konkretisoida asiakkaidemme visio asiakaskokemuksesta", Härkönen kuvailee M&M:lle.

Härkösen mukaan brändien on erottauduttava tekemisellään, kun ihmisiä pommitetaan erilaisella markkinoinnilla ja viesteillä.

Konsulttijätti PwC osti tukholmalaisen Pondin viime vuonna luovaksi yksikökseen. Konsulttitalot ovat hankkineet viime vuosina luovaa osaamista ympäri maailman yritysostoilla.

Härkösen mukaan osana kansainvälistä konsulttitaloa toimiminen tuo palvelumuotoilutoimistolle lisää mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen kansainvälisesti.

"Eri tahot tuovat eri kyvykkyyksiä pöytään. PwC:llä on omat vahvuutensa strategian ja konsultoinnin puolella", Härkönen toteaa.