Koronaviruksen aiheuttama pandemia vaikuttaa ihmisten ajankäyttöön merkittävästi. Aiemmin kerroimme, kuinka televisio- ja suoratoistopalvelut ovat kasvattaneet pandemian aikana suosiotaan.

Sama vaikuttaa koskevan myös mobiilimedioiden käyttöä. Markkinatutkija eMarketerin tuoreista Yhdysvaltoja koskevista tiedoista ja ennusteista käy ilmi, kuinka yhdysvaltalaiset viettivät enemmän aikaa mobiili parissa maalis- ja huhtikuun karanteenijakson aikana.

Mobiilivideosovellusten parissa vietetty aika kasvaa Yhdysvalloissa eMarketerin mukaan keskimäärin 10 minuutilla. Vain sosiaalisen median kanavat kasvattavat käyttömääräänsä enemmän.

Suomestakin tutun kehityksen mukaisesti digitaalisen videon katselu on selkeässä kasvussa. Mobiilivideoiden katselu lisääntyy tasaisesti. Lisäksi yhtä useampi kytkee mobiililaitteensa televisioon ja katselee videoita isolta tv-ruudulta.

Yksi trendi on kuitenkin mainostajan kannalta erityisen kiinnostava. Yhdysvaltalaiset aikuiset pelaavat mobiilisovelluspelejä keskimäärin 26 minuuttia päivässä, mikä merkitsee kolmen minuutin lisäystä.

Mobiilimainontaan keskittyvä yhtiö Jun Group sijoittaa 85 prosenttia mainoksistaan ​​mobiilipeleihin. Yhtiö kertoo, että mobiilivideosovellusten sisäiset mainospyynnöt harppasivat 12.3.-5.4. välisenä aikana 98 prosenttia.

Vaikka tämä ei välttämättä tarkoita mobiilipelaajien keskuudessa käytetyn ajan kaksinkertaistumista, merkitsee se eMarketerin mukaan mobiilipelaamisen huomattavaa kasvua.

Trendi on kiinnostava, sillä pelaaminen on suosittua ajanvietettä myös Suomessa. Siksi voisi olettaa, että kehityskulku Suomessa heijastelee ainakin jossain määrin Yhdysvaltojen kehitystä, vaikkakin luultavasti pienellä viiveellä.

Ajassa kiinni olevan mainostajan voi siis olla mahdollista lähitulevaisuudessa tavoittaa uusia silmäpareja kanavoimalla osa panostuksistaan mobiilipelipuolelle.