Useat urheilusarjat ja -tapahtumat ovat lykkääntyneet koronaviruksen takia.

Britannian yleisradioyhtiö BBC on julkaissut kattavan ja päivittyvän listan urheilutapahtumista ja -sarjoista, jotka on koko siirretty tai peruutettu kokonaan koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi.

Lista on pitkä ja lohduton. Jääkiekon ammattilaisliiga NHL on toistaiseksi tauolla. Sama koskee Pohjois-Amerikan koripalloliigaa NBA:ta.

Monessa Euroopan jalkapallosarjassa otteluita on jouduttu siirtämään. Tämä koskee ainakin Italian Serie A:ta, Espanjan La Ligaa, Mestarien liigaa sekä Tanskan ja Norjan pääsarjoja.

Britanniassa ja Saksassa pelit jatkuvat tällä erää. Britannian pääministeri Boris Johnson on kertonut, että urheilutapahtumien kieltämistä pohditaan parhaillaan.

Torstaina tuli tieto, että Valioliigassa pelaavan Arsenalin managerilla Mikel Artetalla on todettu koronavirustartunta. Myös sarjassa tällä hetkellä kolmantena olevan Leicester Cityn joukkueen sisällä on tällä hetkellä useampi koronaepäily.

Suomalaisia suuresti kiinnostavan Formula 1-sarjan avausosakilpailu Australian Melbournessa on niin ikään jouduttu perumaan. Kisa oli tarkoitus ajaa viikonloppuna. Seuraavalle viikolle kaavailtu Bahrainin osakilpailu ajetaan ilman katsojia. Myös Argentiinan MM-ralli on jouduttu siirtämään.

Miesten tenniksen kattojärjestö ATP ilmoitti keskeyttävänsä kaiken kilpailutoiminnan kuuden viikon ajaksi. Nopeasti levinneestä koronaviruksesta kärsineessä Italiassa kaikki huippu-urheilu on toistaiseksi keskeytetty.

Pohjoismaisten hiihtolajien kausi tulee päätökseen maaliskuussa. Hiihtoliitto tiedotti torstaina Suomen miesten ja naisten maajoukkueen matkustavan Pohjois-Amerikasta Suomeen koronatilanteen vuoksi.

Hiihtäjät ja mäkihyppääjät ovat keskeyttäneet kautensa ja loppukaudeksi kaavailtuja kisoja, mukaan lukien lentomäen MM-kisat, on jouduttu perumaan. Kontiolahdella viikonloppuna järjestettävät ampumahiihdon maailmancupin kilpailut kisataan ilman yleisöä.

Huuhkajille odotusta, Leijonille epätietoisuutta

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen oli määrä pelata ensi kesäkuussa jalkapallon EM-lopputurnauksessa ensimmäistä kertaa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa aikoo ranskalaislehti L'Équipen tietojen mukaan siirtää kisoja vuodella eteenpäin. Kisojen järjestelytoimikunta kokoontuu ja päättää asiasta brittilehti The Guardianin mukaan ensi viikon tiistaina.

Mielenkiintoisia kysymyksiä liittyy kahteen suomalaisiakin merkittävästi koskettavaan tapahtumaan: jääkiekon miesten MM-kisoihin ja Tokion olympiakisoihin.

The Hockey News -lehti kertoi Twitter-tilillään eilen, että Sveitsissä toukokuussa järjestettävä jääkiekon MM-turnaus olisi peruttu. Kansainvälinen jääkiekkoliitto kuitenkin kielsi asian myöhemmin.

Päätöstä kisojen siirtämisestä tai perumisesta ei ole vahvistettu. Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat voitti MM-kultaa viime keväänä Slovakiassa. Vielä ei siis tiedetä, milloin Suomi pääsee puolustamaan mestaruutta.

Ensi kesänä heinä–elokuun vaihteessa on määrä järjestää kesäolympialaiset Japanin Tokiossa. Tietoa olympiakisojen perumisesta tai siirtämissuunnitelmista ei ole tähän mennessä kuulunut.

The New York Times kertoi aiemmin, että kisojen järjestelytoimikunta aikoo jatkaa kisavalmisteluja alkuperäisellä aikataululla.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että toimikuntaan kuuluva Haruyuki Takahashi oli aiemmin väläyttänyt Wall Street Journalille kisojen lykkäämistä vuodella tai kahdella eteenpäin mahdollisesti parhaana vaihtoehtona, mikäli kisoja ei kesällä pystytä järjestämään.

Toistaiseksi on siis mahdotonta sanoa mitään varmaa olympiakisojen kohtalosta. Pelivaraa päätöksenteolle antaa se, että kisojen suunniteltuun alkuun on enemmän aikaa kuin vaikkapa jääkiekon MM-kisoihin.