Ulkomaat

M&M 16.11.2017 08:29 päivitetty 16.11.2017 09:19

Korttipelibrändi laittaa kapuloita Trumpin rattaisiin: "Yritämme tehdä muurin rakentamisen mahdollisimman hankalaksi"

Ron Sachs / POOL
Donald Trump haluaa rakentaa muurin USA:n ja Meksikon väliselle rajalle. Idea on herättänyt runsaasti keskustelua ja synnyttänyt myös erilaisia PR-tempauksia.

Aiemminkin erikoisilla tempauksillaan kohahduttanut korttipelibrändi Cards Against Humanity on kehittänyt suunnitelman, jolla on tarkoitus hankaloittaa USA:n presidentti Donald Trumpin suunnitelmaa pystyttää muuri USA:n ja Meksikon väliselle rajalle.

Cards Against Humanity on nimittäin käynnistänyt hankkeen, jonka myötä periaatteessa kuka tahansa yhdysvaltalainen voi hankkia itselleen pienen palan vapaata maata kyseiseltä raja-alueelta. Asiasta kertoo The Drum.

Pieni maa-alue luovutetaan 15 dollarin maksua vastaan. Hankkimalla maata USA:n ja Meksikon väliseltä rajalta ostajat voivat Cards Against Humanityn mukaan hankaloittaa presidentti Donald Trumpin pyrkimyksiä pystyttää muuri maiden välille.

Trump on yhtenä keskeisistä vaalilupauksistaan vannonut rakentavansa suuren muurin Meksikon vastaiselle rajalle, vaikka se tulisi kuinka kalliiksi. Trump on arvioinut projektin kustantavan 4–10 miljardia dollaria. Käytännössä massiivinen hanke maksaisi enemmän, The Drumin mukaan jopa 20 miljardia dollaria.

Cards Against Humanity kutsuu antamassaan lausunnossa Trumpia "naurettavaksi kummajaiseksi", joka pelkää meksikolaisia.

"Hän on niin peloissaan, että hän haluaa rakentaa 20 miljoonaa dollaria maksavan muurin, jolla ei saavuteta mitään, kuten kaikki tietävät. Siksi olemme hankkineet vapaata maata rajalta sekä palkanneet avuksemme lakifirman, joka on erikoistunut hoitamaan maa-alueiden pakkolunastusasioita, varmistaaksemme, että hankkimamme maan pakkolunastus valtiolle olisi mahdollisimman hankalaa, aikaa vievää ja kallista",korttipelibrändi kommentoi.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Cards Against Humanity herättää huomiota erikoislaatuisella tempauksella. Muun muassa loppuvuodesta 2015 korttipelibrändi herätti huomiota, kun se uhkasi paloitella hallussaan olevan taitelija Pablo Picasson alkuperäismaalauksen 150 000 osaan.

Cards Against Humanity on korttipeli, joka julkaistiin vuonna 2011. Peli kehitettiin onnistuneen Kickstarter-joukkorahoituskampanjan kautta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö