Altia nappasi voiton Koskenkorvan tehtaan bio- ja kiertotalouden ansiosta. Altian voittama palkinto myönnetään yritykselle, joka on osoittanut sitoutumista ympäristövastuuseen ja kehittänyt omia liiketoimintatapojaan pienentääkseen hiilijalanjälkeään.

”On iso juttu Altialle, että saimme arvostettua tunnustusta pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstämme ja että vuosien ympäristötyö erityisesti Koskenkorvan tehtaalla huomioidaan myös kansainvälisesti”, Altian vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula kertoo tiedotteessa.

The Drinks Business Green Awards on vuosittain järjestettävä kansainvälinen kilpailu, jossa palkitaan ympäristöasioissa ja vastuullisuudessa edistyksellisiä juoma-alan yrityksiä. Kilpailun tavoitteena on lisätä juoma-alan ympäristötietoisuutta.

Kilpailun järjestää The Drinks Business -lehti, joka on yksi juoma-alan johtavista kansainvälisistä julkaisuista.

Altia valikoitui tämän vuoden Green Company of the Year -voittajaksi muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja kiertotalouden edistämisen ansiosta. Altian Koskenkorvan tislaamo hyödyntää raaka-aineena käytettävän ohran sataprosenttisesti.

Ohran kuoret, joita ei tarvita tehtaan tuotannossa, poltetaan omassa biovoimalaitoksessa, joka tuottaa höyryenergiaa tislausprosessiin. Biovoimalaitoksen ansiosta Koskenkorvan tehdas on onnistunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään yli 50 prosenttia vuodesta 2014, ja tehtaan polttoaineomavaraisuus höyryenergiantuotannossa on Altian mukaan kasvanut yli 60 prosenttiin.