Alkukesästä Akateemisessa kirjakaupassa myytiin Urmas Korpikosken esikoisrunokirjaa erikoisella tarjouksella. Runokirjan ostajalle annettiin ämpäri kaupan päälle. Samaan aikaan toisaalla: Etolassa myytiin ämpäriä, jonka ostaja sai Urmas Korpikosken runokirjan kaupan päälle. Akateemisen paraatipaikalla oli myös juliste, jossa oli Urmas Korpikosken kuva.

Vain yksi asia oli epäselvää: kuka on Urmas Korpikoski?

Helsingin Sanomat laittoi salapoliisilakin päähän ja selvitti asiaa kesäkuun alussa. Jäljet johtivat Luonnon armosta -teoksen kustantajan Tammen viestintään. HS:n selvityksen mukaan Korpikosken kuva on muokattu runoilija Jyrki Kiiskisen nuoruuden kuvista.

Mysteeri ratkaistu! Vai onko?

Soitimme Ami Hasan ille ja kysyimme, miksi hänen kuvaansa käytetään Urmas Korpikosken kirjailijakuvan pohjana.

"Kalle Isokallio kertoi minulle alkuvuodesta suunnitelleensa tällaista, mutta ei kertonut ihan tarkkaan, mistä on kyse", Hasan kertoo.

Tosiaan! Yhteys Hasan & Partners in perustajan ja "Urmas Korpikosken" välillä on vahva myös hämmästyttävän yhdennäköisyyden tuolla puolen. Korpikoski nimittäin esiintyy henkilöhahmona Kalle Isokallion tuoreimmassa teoksessa Sattuman kansanedustaja. Kirjassa "kaiken nähnyt ja tylsistynyt mainostoimiston omistaja Aki Hasanen" viettää sapattivuotta ja lanseeraa kirjamarkkinoille runoilijan.

Ami Hasan, oletko Urmas Korpikoski?

"Kuva on muokattu minun kuvastani. Olen kirjoittanut yhden runokirjan runoista, loput on Kallen tuntemien suomalaisten yritysjohtajien kollektiivin tuotosta", Hasan kertoo.

"Kalle viihdyttää itseään ja ympäristöään, kummankaan kirjan myyntimääristä en osaa sanoa, mutta runokirja on itse asiassa aika hyvä."

Luonnon armosta -runokokoelma palkittiin aiemmin tänä vuonna Painava Pilkku -runopalkinnolla.

Aiotko esiintyä Helsingin kirjamessuilla Korpikoskena?

"En ajatellut esiintyä kirjamessuilla Urmas Korpikoskena, enkä myöskään Aki Hasasena."