Kuluttaja-asiamies on puuttunut Elisan markkinointiin. Operaattoriyhtiö on markkinoinut loppukeväästä ja alkukesästä kuluttajille puhelin- ja laajakaista liittymiä 5g-liittyminä.

5g-verkko ei ole vielä yleisesti käytössä eikä 5g-päätelaitteita ole vielä Suomessa kuluttajien saatavilla. Markkinoidut liittymät toimivat 4g-verkossa. Kuluttaja-asiamies puuttui asiaan toukokuussa.

"Kuluttaja-asiamies vaati, että Elisa muuttaa 5g-liittymien markkinointiaan eikä anna kuluttajille totuudenvastaisia tietoja tuotteista. Elisa on sitoutunut toteuttamaan kuluttaja-asiamiehen edellyttämät muutokset markkinointiinsa", kuluttaja-asiamies tiedottaa.

Kuluttaja-asiamiehen näpäytys koskee Saunalahti Huoleton 5G Ready ja Saunalahti Huoleton 5G -puhelinliittymiä sekä Saunalahti Mobiililaajakaista 5G Ready ja Saunalahti Mobiililaajakaista 5G -mobiililaajakaistaliittymiä.

Kuluttajansuojalain mukaan markkinoinnissa ei saa antaa totuudenvastaisia tietoja, jos ne vaikuttavat kuluttajan tekemään ostopäätöksen, jota tämä ei muuten olisi tehnyt.

Elisalla on Viestintäviraston myöntämä radiolupa 5g-tekniikan testaamiseen. Valtakunnallisesti 5g-verkon rakentaminen on kuitenkin vasta alkamassa. Verkko saadaan käyttöön mahdollisesti ensi vuoden aikana.