Kampanjat

Risto Malin 9.10.2018 13:59

Kuluttaja-lehti selasi Hullujen Päivien katalogin läpi – osa tarjouksista kaikkea muuta kuin huippudiilejä

Stockmannin Hullut Päivät -kampanja lupaa tuttuun tapaan laatutuotteita halpaan hintaan. Kaikki katalogissa esiintyvät tuotteet eivät kuitenkaan ole halpoja, eivätkä edes laadukkaita.

Kuluttaja-lehti selasi Stockmannin keskiviikkona alkavien Hullujen Päivien katalogin läpi ja löysi 31 tuotetta, jotka Kuluttaja on viime aikoina testannut. Tarjouksissa on useita testeissä hyvin menestyneitä tuotteita, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole Kuluttajan testien perusteella huippudiilejä.

Stockmannin Hullujen Päivien tarjouksista kolme tuotetta on Kuluttajan testivoittajia. Kaksi katalogin tuotetta on saanuthyvästä hinta-laatusuhteesta kertovan Kuluttajan Hyvä ostos -merkin.

Mutta toisaalta: esimerkiksi Hulluilla Päivillä hintaan 99 euroa myytävät JBL:n kuulokkeet saa Gigantin tai Verkkokauppa.com:in tarjouksista muutamaa euroa edullisemmin, ja Kuluttajan kuuloketestissä ne saivat huonon arvosanan. Sonyn ja Applen tarjouskuulokkeitapuolestaan saa muualta samaan hintaan kuin Hulluilta Päiviltä.

Televisiotarjouksista paras oli 65-tuumaisten televisioiden testivoittaja LG OLED65C8PLA, jota myytiin katalogin ilmestyessälähes 1 000 euroa halvemmalla kuin muissa kaupoissa. Kuten elektroniikkakaupassa usein käy, kilpailijat kuitenkin välittömästinokittivat tarjouksen, ja nyt Testivoittaja-TV:n saa ainakin Gigantista kympin halvemmalla kuin Hulluilta Päiviltä.

Katalogista löytyy kuitenkin muutamia tuotteita, jotka ovat sekä laadukkaita että muihin verkkokauppoihin verrattuna edullisia.Kuluttajan Testivoittajista esimerkiksi lemmikkikotiin sopiva Dysonin Cinetic Big Ball Animal Pro 2 -imuri on Hulluilla Päivillä150 euroa halvempi kuin muissa kaupoissa.

Hintakilpailu on siis kovaa. Jo ennen Hullujen Päivien alkamista osa liikkeistä alensi omia hintojaan samalle tasolle taijopa halvemmaksi kuin Stockmannilla. Ennen ostopäätöstä kannattaakin tutustua Kuluttajan tutkittuun tuotetietoon ja tarkistaauseamman kaupan hinnat ennen kuin lähtee tungeksimaan Hulluille Päiville.

Kosmetiikan hintoja vaikea vertailla

Kosmetiikkatarjouksia katalogissa on runsaasti. Niiden joukosta Kuluttaja löysi päivävoidetestissään hyvät arvosanat saaneetBiothermin ja Cliniquen päivävoiteet, joita saa Hulluilta Päiviltä edullisesti. Kosmetiikan hintavertailu on kuitenkin vaikeaasen vuoksi, että Stockmannin tarjouskampanjassa myydään usein jättipurkkeja, joita ei ole muualla myynnissä.

Litrahintoja vertailemalla Biothermin ja Cliniquen alennusprosentiksi saatiin jopa 57–62 prosenttia. Kuluttajan päivävoidetestissävoittajaksi nousi kuitenkin Lidlin Cien-päivävoide, joka on huomattavasti halvempaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö