Yhteistyöt

M&M 2.3.2016 14:32 päivitetty 3.3.2016 15:40

"Kun vaatteet heitetään pois, kaikki ovat tasavertaisia" - Näyttelijä Ville Haapasalosta saunalähettiläs

Colourbox

Ville Haapasalo tekee Venäjällä tunnetuksi suomalaista intiimiä saunakulttuuria.

Näyttelijä Ville Haapasalo ryhtyy tekemään suomalaista saunaa tunnetuksi Venäjällä yhdessä maailman johtavan kiuasvalmistajan, Harvian, kanssa.

Aikaisemmin suomalainen ja venäläinen saunakulttuuri on ollut hyvin erilaista. Venäläiset saunovat mieluummin porukalla yhteissaunoissa, suomalaiset yksin. Nyt yksityissaunat tekevät tuloaan myös Venäjällä.

Ruplan heilahteluista huolimatta Venäjä on Harvialle yksi suurimmista vientimarkkinoista.

"Kun vaatteet heitetään pois, kaikki ovat tasavertaisia. Ei ole merkitystä oletko presidentti vai duunari. Merkitystä on sillä, että mies ja mieli rauhoittuu", päivittäin saunova Haapasalo toteaa tiedotteessa.

Venäläinen ja suomalainen puulämmitteinen kiuas eroaa suuresti. Venäjällä puukiuas täytetään seinän toiselta puolelta. Yhtenä syynä on se, että näin puista irtoava karike ei roskaa saunatilaa. Toinen syy juontaa juurensa palvelukulttuurin ajoilta, jolloin palvelijat lämmittivät isäntäväelle saunaa työväen puolelta.

Venäläiset valitsevat mieluummin puulämmitteisen kuin sähkölämmitteisen kiukaan. Venäläisessä saunassa kiukaat ovat myös selvästi suurempia ja tehokkaampia, tilaan nähden jopa ylimitoitettuja.

Haapasalo on Venäjällä viettämiensä vuosien aikana havainnut yhden selkeän eron: suomalaiselle saunominen on intiimimpi kokemus kuin venäläiselle.

"Niin minä kuin moni muukin suomalainen tykkää saunoa yksin, tai korkeintaan läheisten kanssa. Saunaan mennään rauhoittumaan, hiljentymään ja rentoutumaan. Venäläisille saunominen on sosiaalinen tapahtuma. Sinne kokoonnutaan porukalla ja kovaäänisesti elämästä nauttien", Haapasalo sanoo tiedotteessa.

Nyt kuitenkin myös yksityissaunat ovat alkaneet kiinnostaa venäläisiä. Nimenomaan yksityissaunojen kiukaiden kasvupotentiaali on se, joka Harviaa kiinnostaa Venäjällä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö