Kuplajuomien myynninedistämiseen tähtäävän Glass of Bubblyn vuotuisessa kilpailussa saatiin yksi kunnianosoitus myös Suomeen, kun pienen startupin Von Elk Companyn uutuusmaku Glöet White voitti hopeaa.

”Tämä tuli meille täytenä yllätyksenä! Emme ole ehtineet myydä juomaa vielä pulloakaan ja saimme jo tunnustusta. Antti Rinta-Huumo onnistui reseptissä jälleen täydellisesti”, yhtiön toinen perustaja Anette Raunio sanoo tiedotteessa.

Tunnustus tuli jälkiruokajuomien kategoriassa. Glass of Bubblyn rankkauksessa kussakin kategoriassa annetaan yhdelle viinille ykköspalkinto ja lopuille hyväksi havaituille kultaa, hopeaa, pronssia tai suositus. Kultamitalisteja jälkiruokaviineissä oli kolme. Palkinnot jaettiin lokakuun lopulla. Glass of Bubblyn vuoden paras kuohuva on Roger Brun Reserve Familiale 2004 -samppanja.

”Glögiskumppa” Glöet White juodaan valmistajan mukaan kylmänä ja siinä maistuu ”jouluisten mausteiden” lisäksi myös paahdettu omena. Joukkoon voi laittaa maun mukaan vaikka kanelitangon, tähtianiksia tai omenaa.

Syyskuussa Von Elk tiedotti Altian investoineen kasvuyritykseen ja maahantuojayhtiöstä tuli sen vähemmistöosakas ja edustaja lokakuun alussa.

”Yhteistyö Altian kanssa on meille hieno mahdollisuus ja luonnollinen seuraava askel kiihdyttämään yrityksemme kasvua”, Anette Raunio sanoo.

Glöet Whitea saa Alkon tilausvalikoimasta ja laivoilta. Punainen versio eli Glöet on saatavilla vakiovalikoimasta.

Von Elk Companyn liikevaihto vuonna 2018 oli 61 000 euroa ja vuotta aiemmin 290 000 euroa. Firman toinen perustaja on TBWA\Helsingin innovaatiojohtaja Juha-Matti Raunio.

Suom

Glöet White on saatavilla tänä jouluna Suomessa, Ruotsissa sekä Tax free laivoilla.