Jyrki Vaittinen siirtyy markkinointitoimisto Zeeland Family n Suomen-toimintojen operatiiviseksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi lokakuun alussa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Vaittinen jättää tehtävänsä Kuusamon Juusto n toimitusjohtajana. Hän aloitti kyseisessä tehtävässä marraskuussa 2016 tehtävänään pelastaa yritys. Vaittisen tehtävät Kuusamon Juustolla päättyvät syyskuun lopussa.

"Lähdin jo alun perin tehtävään ajatuksella, että tämä on projektiluontoinen tehtävä, jonka tavoitteena on luoda Kuusamon Juustolle perusta menestyvän yrityksen rakentamiseen. Kahden vuoden aikana tätä perustaa on saatu rakennettua pitkälle ja olemme onnistuneet palauttamaan luottamuksen yrityksen toimintaan", Vaittinen kertoo Kuusamon Juuston tiedotteessa.

Vaittinen on aiemmin urallaan työskennellyt markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen parissa muun muassa Fazer Makeisilla, McDonald’s illa, Danone lla ja Mandatum Life lla.

Uuden toimitusjohtajan valinta julkistetaan Kuusamon Juuston mukaan lähipäivinä.

Kuusamon Juuston viime vuodet ovat olleet vaihderikkaat. Viime keväänä käräjäoikeus hyväksyi yrityksen saneerausohjelman, jonka osana yhtiön vanhoja velkoja leikattiin. Velan leikkaus näkyi myös yhtiön vuoden 2017 tuloksessa. Tilikauden tulos ilman velkojen leikkausta oli 0,2 miljoonaa euroa positiivinen. Kertaluontoinen seitsemän miljoonan euron velkojenleikkaus huomioiden tulos päätyi 7,2 miljoonaa euroa voitolle.

Kuusamon Juuston liikevaihto kasvoi viime vuoden aikana 23 prosenttia ja oli 24,8 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 20,2 miljoonaa.

Kuusamon Juuston tie itsenäisenä juustolana alkoi 2013, kun Arla lopetti juuston valmistamisen Suomessa. Ensimmäiset vuodet Kuusamon Juusto yhtiö kärsi talousvaikeuksista ja liiketoiminta oli kannattamatonta. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto laski 23 prosenttia 16,2 miljoonaan euroon ja tulos jäi 4,7 miljoonaa euroa pakkaselle.

Vaittisen tehtävänä Zeeland Familyssa on "johtaa Suomen toimintaa kohti orgaanista ja kannattavaa kasvua", sanoo Zeeland Familyn toimitusjohtaja Tuomas Airisto.

Airiston mukaan Zeeland Family aikoo jakaa organisaation johtamisen vastuita selkeästi Suomen liiketoiminnoista ja kansainvälisestä toiminnasta vastaaville operatiivisille johtajille. Taustalla on Zeeland Familyn tekemä yrityskauppa, jossa se osti ruotsalaisen Avidly n.

"Johtamisjärjestelmän muutos vapauttaa minulle aikaa tukea organisaatiota aikaisempaa paremmin, ja se mahdollistaa uusien kasvun johtamiseen ja tekemiseen liittyvien hankkeiden läpivientiä", Airisto kertoo tiedotteessa.