Joskus sosiaalisen median voima ja sen kyky synnyttää ilmiöitä yllättävät. Viimeisin ja yksi erikoisimmista esimerkeistä on saatu alkuvuodesta, kuten muun muassa BBC ja The Daily Dot kertovat.

4. tammikuuta Instgramissa julkaistiin nimittäin päivitys, joka on sen jälkeen hetkessä noussut kuva- ja videopalvelun historian tykätyimmäksi päivitykseksi.

Tätä artikkelia kirjoitettaessa world_record_egg-nimeä kantavalla tilillä julkaistu kuva tuiki tavallisesta kananmunasta on kerännyt 25 781 254 tykkäystä. Siis lähes 26 miljoonaa tykkäystä.

Kyseessä on toistaiseksi tilin ainoa päivitys. Se julkaistiin saatesanoilla: "Asettakaamme yhdessä maailmanennätys ja tehdään eniten tykkäyksiä keräävä postaus Instagramissa ja lyödään nykyinen ennätyksen haltija Kylie Jenner (18 miljoonaa tykkäystä). Me hoidamme tämän".

Suora ja rohkea haaste lähti leviämään somessa vahvasti. Tavoite seurapiirikaunotar Kylie Jenner in ennätyksen lyömisestä toteutui sunnuntaina 13. tammikuuta, jolloin maailmanennätysmuna saavutti yli 18 miljoonan tykkäyksen rajapyykin.

Jennerin helmikuussa 2018 julkaisema kuva omasta vastasyntynestä tyttärestään on kerännyt tätä kirjoitettaessa 18 297 722 tykkäystä. Komea määrä, mutta ero kärkipaikkaan kasvaa koko ajan.

Mistä siis oikein on kyse? Toistaiseksi ei ole selvää, kuka tai mikä taho maailmanennätysmunatempauksen takana on.

Buzzfeed on saanut muutaman hasuttelua henkivän kommentin ilmiön taustahenkilöksi esittäytyvältä taholta. Kyseinen artikkeli tuntuu tekevän selväksi, että kananmunapäivitys on vain kieli poskessa tehty tempaus, josta on kasvanut yllättäen maailmanlaajuinen ilmiö.

Oli totuus ilmiön takana mikä tahansa, kyseessä on jälleen osoitus siitä, kuinka sosiaalisen median aikakaudella yllättävät ja absurdit tempaukset voivat oikeanlaisissa olosuhteissa levitä uskomattoman laajalle.