World Press Photo 2019 -kilpailun voittajakuvaksi on valittu valokuvaaja John Mooren kuva itkevästä pikkutytöstä Meksikon ja Yhdysvaltain välisellä rajalla. Moore työskentelee Getty Images in valokuvaajana ja erikoiskirjeenvaihtajana.

Itsenäisen hollantilaisen World Press Photo -järjestön järjestämä maailman arvostetuin kuvajournalismikilpailu World Press Photo järjestettiin 62. kerran, ja siihen osallistui 4 738 ammattikuvaajaa 129 maasta. Tuomaristo palkitsi kahdeksassa teemasarjassa 43 valokuvaajaa 25 maasta.

Uudessa World Press Story of the Year -sarjassa voittajaksi valittiin Pieter Ten Hoopen . Hän on kuvatoimisto Agence VU :n jäsen ja ruotsalaisen Civilian Act -toimiston perustaja. Hänen kuvasarjansa kertoo Yhdysvaltain rajaa lähestyvästä pakolaiskavaraanista.

Palkitut kuvat ovat esillä näyttelyssä, joka kiertää 100 kaupungissa ja 45 maassa. Suomessa World Press Photo -näyttely avautuu Sanomatalon Mediatorilla 15. elokuuta ja jatkuu syyskuun 1. päivään asti. Suomessa näyttelyn kumppanina toimivat Sanoma, Helsingin Sanomat, Suomen Hollannin suurlähetystö ja Suomen kuvajournalistit.