Nimitykset

M&M 23.8.2016 11:08

Lääkärilehti saa uuden päätoimittajan

Sami Halinen
Lääkärilehden uusi päätoimittaja Pekka Nykänen.

Alma Talentin kehityspäällikkö Pekka Nykänen astuu osa-aikaeläkkeelle jäävän Hannu Ollikaisen paikalle syyskuussa.

Alma Talentin kehityspäällikkö Pekka Nykänen aloittaa Lääkärilehden vastaavana päätoimittajana 26. syyskuuta.

Nykänen, 55, on viime aikoina vastannut muun muassa Kauppalehteä, Talouselämää ja Markkinointi&Mainontaa julkaisevan Alma Talentin toimitusten tietosivuista ja markkinadatasta, informaatiopalveluista, toimitusjärjestelmähankkeesta, analytiikasta ja liikkuvan kuvan hankkeista.

"Olen ollut jo parikymmentä vuotta Alman palveluksessa. Tässä avautui mielenkiintoinen mahdollisuus päästä oppimaan uutta", Nykänen kertoo M&M:lle.

Nykänen ei koe, että Lääkärilehti kaipaisi suurta uudistusta lähiaikoina, mutta digitalisaation mahdollisuudet kiinnostavat. Isoksi osaksi lääkärien itse tuottamassa sisällössä Nykänen ei näe ongelmia.

"Lääkärilehti on menestyvä printtituote. Se on myös sinänsä tässä ajassa ja mielenkiintoinen, koska iso osa sisällöstä on user generated."

Lääkäriliiton julkaisema Lääkärilehti haki keväällä uutta vastaavaa päätoimittajaa nykyisen päätoimittajan Hannu Ollikaisen siirtyessä syksyllä osa-aikaeläkkeelle ja projektitehtäviin. Ollikainen on ollut lehden ensimmäinen ei-lääkäritaustainen päätoimittaja. Samaa mallia jatkaa Nykänen. Toimituksellisen päätoimittajan tukena Lääkärilehdessä on lääketieteellinen päätoimittaja Päivi Hietanen.

Nykänen on kuitenkin tutustunut talousnäkökulmista myös lääkäreitä lähellä oleviin aiheisiin, esimerkiksi sote-uudistuksen kiemuroihin ja digitalisaation tuomaan muutokseen.

Nykänen katsoo, että Kauppalehden ja Talentumin yhdistymisen myötä syntynyt Alma Talent "on jo saatu liikkeelle". Hän sanoo Lääkärilehteen siirtymisen olleen henkilökohtainen päätös, joka ei liity fuusioon.