Palkinnot

Laura Kukkonen 16.11.2018 14:46

Lääkäriseura palkitsi Tekniikan Maailman – "Velvollisuus olla mukana torjumassa höpsismiä ja uskomushumppaa"

Colourbox
Kuvituskuva.

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on myöntänyt perjantaina tunnustuksia lääketieteestä syövänehkäisyn pioneerille, terveysjournalismin tutkijalle ja myös Tekniikan Maailmalle.

Otavamedian julkaisema Tekniikan Maailma sai Duodecimin kunniamaininnan siitä, että lehti on ansiokkaasti uutisoinut lääketieteestä ja terveysaiheista yleisölle, jonka perinteisesti ei oleteta seuraavan aktiivisesti terveysaiheita.

Kunniamaininta myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Tekniikan aiheisiin ja muun muassa autoilua käsittelevään sisältöön erikoistuneen Tekniikan Maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen toteaa, että lehden lukijakunta on kiinnostunut lääketieteestä, kunhan sitä käsitellään tiedelähtöisesti.

"Tekniikan Maailma on aina ollut teknologian ja tieteen lehti", Ruokanen sanoo Duodecimin tiedotteessa.

"Kiinnostus tieteeseen yleensä ja erityisesti lääketieteeseen on kasvussa. Onneksi. Samaan aikaan kaikenlainen höpsismi ja uskomushumppa soluttautuvat ihmisten tajuntaan salakavalasti. Tekniikan Maailmalla on velvollisuus olla mukana sitä torjumassa."

Duodecim myönsi kirurgian professori Jukka-Pekka Mecklinille Konrad ReijoWaara -palkinnon. Mecklin on perinnöllisen paksusuolisyövän tutkija. Tiedottajapalkinnon taas sai Ulla Järvi, joka on terveysjournalismin tutkija, terveystoimittaja ja Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri.

"Olen sairaan kiinnostunut taudeista ja terveydestä! Olen saanut elää Suomessa aikana, jolloin lääketiede on ottanut valtavia harppauksia. Meillä toimittajilla on siis ollut hurjasti hyvää kerrottavaa", Järvi sanoo.

Konrad ReijoWaaran palkinnon suuruus on 20 000 euroa. Vuonna 1984 perustettu tiedottajapalkinto taas on arvoltaan 10 000 euroa.

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on vuonna 1881 perustettu tieteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on kehittää lääkärin ammattitaitoa ja käytännön työtä sekä tuottaa kansalaisille luotettavaa ja ymmärrettävää tietoa terveydestä ja sairauksista.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö