Yrityskauppa toteutetaan osakevaihdolla. Osapuolet ovat sopineet, että kaupan ehdot ovat salaiset. Yrityskaupan myötä Suomen toimistokentälle syntyy uusi LM Someco -nimeä kantava markkinointiviestinnän toimisto.

LM Somecon toimitusjohtajana toimii Lahtinen & Mantere en toimitusjohtajana työskennellyt Sam Hansén.Varatoimitusjohtajan tehtävistä vastaa Someco n toimitusjohtajana toiminut Maarit Niemelä. Hallituksen puheenjohtajana toimii Somecon perustaja Minna Valtari. Somecon nykyiset osakkeenomistajat siirtyvät Lahtinen & Mantereen osakkaiksi.

Uuden toimiston pääosakkaat ovat Sam Hansén, Minna Valtari, Janne Pöyhönen, Antti Valtari, Teemu Malinen, Tuukka Mujo ja Patrik Liljebäck.

Uuden toimiston toimitusjohtaja Sam Hansén kertoo, että kaupan taustalla on halu tehdä asiat toimiston asiakkaille vielä laajemmin ja syvällisemmin. Lisäksi toimisto on halunnut tarjota työntekijöille uusia mahdollisuuksia markkinoinnin, viestinnän ja teknologian saralla.

"Markkinointi on muuttunut viimeisten vuosien aikana paljon ja murros jatkuu edelleen. Nyt saamme kerralla lisää osaamisalueita osaksi omaa palettiamme. Meillähän ei ole koulutusta, data-analytiikkaa eikä sosiaalisen median ja viestinnän osaamista samassa mittakaavassa kuin Somecolla. Markkinoinnin muuttuessa perinteinen viestintä ja markkinointiviestintä lähenevät toisiaan. Olemme katsoneet, että näin pystymme vastamaan tähän muutokseen sekä nostamaan omaa osaamistamme nopeasti", Hansén kertoo.

LM Somecon missiona on Hansénin mukaan tarjota asiakkaille kokonaisvaltaista brändikokemusta suunnitteleva luova toimisto, joka toimii läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

"Koko toimintamme perustana on tarjota brändeille toimisto, joka auttaa viestien läpimenossa. Kyse on nimenomaan siitä ilmiöstä, joka näkyy markkinointikentällä sekä meillä että muualla. Asiakkaat haluavat, että yhden tiimin ja talon sisältä saa kokonaisvaltaisen kattauksen markkinointiviestinnän asiantuntijapalveluja", sanoo Hansén.

Somecon perustaja ja LM Somecon hallituksen puheenjohtaja Minna Valtari toteaa, että fuusio on mielenkiintoinen mahdollisuus Somecon työntekijöille.

"Pääsemme jatkossa tekemään töitä asiakkaidemme kanssa syvemmin ja kokonaisvaltaisemmin. Tähän mennessä olemme operoineet selkeästi yhdessä osassa markkinointia ja viestintää. Nyt pystymme palvelemaan asiakkaita huomattavasti laajemmin ja myös kehittämään omaa osaamistamme molemmin puolin", Valtari kertoo M&M:lle.

Lahtinen & Mantereen asiakkuuksiin lukeutuvat muun muassa Toyota, Lexus, Orkla, Metsä Tissue, Vaasan, Saarioinen, Cloetta ja Raisio Oyj. Somecon asiakkaita ovat muun muassa Arabia, Biolan, Metso Oyj, Turun kaupunki ja Väylävirasto.

"Meitä yhdistää yhteinen arvopohja: ajamme aina asiakkaan etua ja kehitymme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeita ja toimintaympäristöä kuulostellen. Tämä on meille kaikille iso askel, mutta ajatus yhdistymisestä on tuntunut alusta asti hyvin houkuttelevalta. Rakennamme uutta kokonaisuutta innoissamme", Valtari toteaa.

Yksi yrityskaupan tavoitteista liittyy luonnollisesti myös kasvuun. Sam Hansén sanoo, että selkeitä numeerisia tavoitteita ensimmäiselle vuodelle ei ole toistaiseksi asetettu.

"Panostamme tänä vuonna paljon siihen, että opimme tekemään yhdessä töitä. Opiskelemme toistemme osaamisia sekä sitä, miten pystymme mahdollisimman hyvin tarjoamaan tämän osaamisen asiakkaille. Isompaa kasvua haemme sitten tulevana vuonna", Hansén sanoo.

Lahtinen & Mantere teki viime vuonna 3,1 miljoonan euron liikevaihdon. Liikevoittoa toimisto teki 245 000 euroa. Myyntikate oli 2,7 miljoonaa euroa.

Somecon liikevaihto vuonna 2018 oli 1,95 miljoonaa euroa. Myyntikate oli 1,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 153 000 euroa.