Tunnustukset

23.11.2010 14:01 päivitetty 4.2.2016 11:33

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on vuoden vahvin

Suomen Asiakastieto on valinnut Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Suomen Vahvimmaksi yritykseksi tänä vuonna.

Suomen Asiakastieto on valinnut Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Suomen Vahvimmaksi yritykseksi tänä vuonna.

Asiakastiedon mukaan Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on kovien kasvutavoitteidensa tueksi rohkeita investointeja tekevä panimo. Muun muassa Kukko-olutta valmistava yritys toimii myös sopimusvalmistajana useiden kauppaketjujen omille tuotemerkeille.

Yritys aikoo vuoden kuluessa kolminkertaistaa oluentuotantokapasiteettinsa, mikä edellyttää lyhyessä ajassa noin neljän miljoonan euron investointeja muun muassa uuteen keittokattilaan, tankkeihin ja monitoimipakkauskoneisiin.

Vuonna 1995 toimintansa aloittanut Wirvoitusjuomatehdas työllistää nykyään lähes 50 henkeä. Yritys uskoo työllistävänsä vielä ainakin kymmenen työntekijää lisää oluentuotannon laajentamisen ansiosta.

Pienosakkaita Laitilalla on useiden osakeantien jäljiltä satoja, mutta myös toimiva johto on merkittävä omistaja. Laitilan toimitusjohtaja Rami Aarikka omistaa yhtiöstä 12,4 prosenttia. Toinen pääosakas on Markku Pilppula 13 prosentilla.

Suomen Asiakastiedon analyysin mukaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toiminta on ollut kovasta kasvusta huolimatta erittäin kannattavaa. Liikevaihto on kahdessa vuodessa lähes kaksinkertaistunut nykyiselle yli 16 miljoonan euron tasolle. Samaan aikaan sijoitettu pääoma on tuottanut noin 30 prosenttia. Yrityksen tase on vahva ja kestää hyvin isotkin investoinnit.

Asiakastieto valitsee palkittavat yritykset pk-sektorilta eli liikevaihdoltaan 2-50 miljoonan euron yritysten joukosta. Tunnustus myönnettin nyt neljättä kertaa. Viime vuonna Suomen Vahvin yritys oli lahtelainen Teknoware.