Kampanjat

Laura Kukkonen 2.7.2018 13:43

Laki muuttui, Lähitaksi tempaisi – "Sai selvästi rohkeimmat kokeilijat liikkeelle"

Krista Kierikka

Uusi liikennepalvelulaki poisti valtaosan taksialan sääntelystä kerralla. Nyt hinnoittelu on vapaata ja taksilupien määrä rajaton. Taksimittareitakaan ei ole pakko käyttää.

Suomen uusi taksilaki astui voimaan viime sunnuntaina, 1. heinäkuuta 2018.

Lakimuutospäivänä Lähitaksi toteutti Maksa mitä haluat -kampanjan, jonka avulla yhtiö halusi konkretisoida taksilain astumista voimaan.

Lähitaksi kertoo tiedotteessaan, että kampanjapäivän aikana matkakohtaiset korvaukset vaihtelivat nollasta eurosta 40 euroon. Tilauksia tuli päivän aikana kaikkiaan 37, ja niiden keskihinnaksi muodostui 7,7 euroa.

Asiakkaista vain yksi otti kyydin ilmaiseksi.

Lähitaksin markkinointipäällikön Heidi Säynäjoen mukaan aurinkoinen sunnuntai oli rauhallinen taksiliikenteessä. Iltaa kohden Maksa mitä haluat -kampanjanumerossa oli aika ajoin ruuhkaa.

"Kampanjamme oli poikkeuksellinen ja sai selvästi rohkeimmat kokeilijat liikkeelle. Nuorempien asiakkaiden tarjoamissa maksuissa vertautuu julkisen liikenteen hintoihin, kokeneempien taksikäyttäjien korvaus oli viittä, kymmentä euroa", Säynäjoki sanoo Lähitaksin tiedotteessa.

Kampanjaan osallistuneiden taksien kuljettajat keräsivät asiakkailta palautetta. Säynäjoen mukaan asiakkaat arvioivat useimmiten hinta-laatusuhdetta.

"Joku kysyi mitä muut ovat palvelusta maksaneet. Yksi maksoi seitsemän euroa, koska oli maksanut sen verran mennessä. Erään asiakkaan mielestä matkan hinta-laatusuhde oli satasen arvoinen, mutta kolikkoja löytyi 3,95 euron edestä", Säynäjoki toteaa.

Itse lakimuutoksesta kertoo myös Kauppalehti, jonka mukaan merkittävä muutos on kuntakohtaisesta taksilupajärjestelmästä luopuminen. Takseilla on pääasial­linen toimialue, mutta autot voivat toimia nyt väliaikaisesti missä tahansa Suomessa. Myös päivystysvelvollisuus jäi historiaan. Jatkossa kyytejä tuskin on tarjolla missä vain ja mihin aikaan tahansa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö