Tech Crunch uutisoi Qustodion selvityksestä, jossa käydään läpi lasten ja nuorten video-, some -, pelaamis- sekä opiskelutottumuksia. Selvitykseen osallistui 60 000 perhettä Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Espanjassa.

Selvityksestä käy ilmi, miten Tiktok on noussut uhkaamaan Youtuben kärkisijaa lasten ajankuluttajana.

Selvitykseen osallistuneiden 60 000 perheen 4–15-vuotiaat lapset viettivät huomattavia aikoja näiden kahden sovelluksen parissa. Keskimäärin ikäluokan lapset katsovat Youtube-videoita 85 minuuttia ja Tiktok-videoita 80 minuuttia päivässä.

Koronaviruskriisin keskellä aikaa on vietetty yhä enemmän videoita tuijottaen. Esimerkiksi Yhdysvalloissa lapset katsoivat huhtikuussa Youtubea keskimäärin 99 minuutin edestä päivittäin.

Kaikkineen videoiden katsominen on lasten keskuudessa kovassa kasvussa, sillä nuoret katsovat nykyään kaksi kertaa enemmän videoita kuin neljä vuotta sitten.

Ristiriitaista tilastojen valossa on se, että esimerkiksi Youtube on tarkoitettu vain yli 13-vuotiaille käyttäjille. Lapsia varten suunniteltu Youtube Kids keräsi sitä vastoin vain marginaalisesti katsojia.

Verkkopelaamisessa nuoret suosivat ilmaista Robloxia. Ainoana poikkeuksena olivat espanjalaiset lapset, jotka viettivät mieluummin aikaansa suomalaisen Supercellin kehittämän Brawl Starsin parissa.