Lastenklinikoiden Kummit ja branded entertainment -mediatalo, Youtube-verkosto Splay One ovat aloittaneet uuden yhteistyön, jonka avulla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia Suomessa. Osapuolten pyrkimyksenä on nostaa esille muun muassa ajankohtaisia asioita lasten ja nuorten mielenterveydestä sekä elämästä ja arjesta lastensairaaloissa. Yhteistyö alkoi ”kummitubettajien” ystävänpäivävierailulla uuteen lastensairaalaan 14. helmikuuta.

Splay on nimennyt vaikuttajaverkostostaan kummitubettajiksi Roni Back in, Pinkku Pinsku n, Arttu Lindeman in, Jaakko Parkkali n, MiskaMH :n ja Roposen. Lisäksi Splayn muitakin tubettajia saattaa tulla esimerkiksi mukaan Kummien tapahtumiin.

Kummien näkökulmasta tubettajayhteistyö avaa sisällöllisiä mahdollisuuksia tukea lapsia ja nuoria. Kummien viestintä- ja markkinointipäällikön Matti Vallin mukaantubettajat tuovat Kummien tukijoukkoihin kiinnostavan ja toivotun lisän, joka korostaa viestiä hyväksymisestä ja myönteisestä suhtautumisesta lasten ja nuorten elämään ja mahdollisuuksiin lähtökohdista riippumatta.

”Hyvät viestit eivät aina tavoita oikeaa kohderyhmäänsä, mutta tässä yhteistyössä kyseinen osa-alue toimii hienosti. Esimerkiksi tubettajien tehokkaasti tavoittamat nuoret sekä monet Kummien kanssa toimivat asiantuntijat, vaikkapa lasten ja nuorten psykiatrian puolelta, voivat tämän yhteistyön avulla löytää toisensa tarkoituksenmukaisella tavalla”, Valli sanoo tiedotteessa.

Splay Onen operatiivinen johtaja Essi Kivitie kertoo toivovansa, että yhteistyöstä tästä muodostuu pitkäjänteinen kumppanuus.

”Me – Splay One yrityksenä ja kummitubettajat – haluamme olla omalta osaltamme vaikuttamassa positiivisella tavalla lapsiin ja nuoriin. Erityisen tärkeää on auttaa, ilahduttaa sekä tehdä jotain hauskaa yhdessä ja samalla myös oppia uutta esimerkiksi siitä, miten me splayläiset sekä tubettajat voimme omalta osaltamme olla mukana auttamassa lapsia ja nuoria. Tärkeää on tietoisuuden kasvattaminen nuorten parissa: mistä saan apua, jos oman mielenterveyden kanssa on haasteita. Lisäksi haluamme olla läsnä lastensairaaloissa sekä muissa nuorille tärkeillä foorumeilla”, Kivitie sanoo.