Laulaja Ellips, eli Haloo Helsinki! -yhtyeestä tuttu Elli on aloittanut VR :n kanssa yhteistyön, jonka yksi ilmentymä on On kesäyö -biisi. Se julkaistaan Spotifyssa kesäkuussa.

VR:n digitaalisista palveluista ja markkinoinnista vastaava Vanessa Lehtinen sanoo M&M:lle, että Elli oli VR:lle sopiva valinta, koska hän matkustaa paljon junilla ja on junamatkailun puolestapuhujia. Uudistuneen artistin imago sopii myös uudistuvalle VR:lle.

Ellipsin ja VR:n yhteistyö on vuoden mittainen. Kesällä konsepti rakentuu päiväseikkailun ympärille ja kampanja näkyy eri festareilla, joilla myös Ellips esiintyy. Syksyllä kampanja painottuu työajan hyötykäyttöön, ja Ellips on mukana myös siinä jollain tavalla.

”Ympäristöystävällisyys korostuu sekä asiakkaiden että meidän VR:läisten valinnoissa yhä enemmän, minkä takia Elli on meille täydellinen match. Elliin henkilöityy aito välittäminen ilmastoasioista, eikä hän epäröi seistä sen takana, mihin uskoo”, Lehtinen sanoo tiedotteessa.

Kampanja on ideoitu viestintä- ja markkinointitoimisto Republic in kanssa.

”Elli on täydellinen kuljettamaan VR:n tarinaa ja tuomaan kesään yhteistä aikaa musiikin parissa”, Republicin strategiajohtaja Jani Engberg kommentoi.

Marianne Faithfull in vuonna 1965 esittämän alkuperäistulkinnan teki hitiksi Suomessa Topi Sorsakoski & Agents-yhtye vuonna 1988.

”Kappale kertoo tuskan taakse jättämisestä ja lähtemisestä kohti kaunista rakkautta. Siinä laulaa lähtemistä ja palaamista rakastava reissuleidi, joka odottaa näkevänsä mielitiettynsä pian, mutta joka kuitenkin pitää itse matkaa jopa merkityksellisempänä ja pysyvämpänä kuin päämäärää”, Ellips pohtii tiedotteessa.

Junaan sijoittuva ja suurien tunteiden ilmaisusta kertova biisi on luonnollinen tapa Ellipsille ja VR:lle tehdä yhteistyötä, sillä juna on aina ollut artistille erityinen paikka.

"Mä kerta kaikkiaan rakastan junalla kulkemista ja olen tehnyt sitä lapsesta asti niin pitkään kuin muistan. Haluan vihreiden arvojen lisäksi viestiä, että Suomessa junat toimivat oikeasti tosi hyvin, ja minusta niillä on mukavampaa kulkea kuin vaikka autokyydillä."

Myös junissa tapahtuvat kohtaamiset ovat Ellille inspiraation lähteitä.

"Esimerkiksi ravintolavaunussa, ainakin Itä-Suomeen mentäessä, tapaa usein jonkun mielenkiintoisen tyypin, jonka kanssa voi vaihtaa bissen verran kuulumisia. Ja useinhan siinä käy niin, että kolme tuntia menee turistessa."

VR:n Facebookissa on myös parhaillaan käynnissä kilpailu, jossa voittavat pääsevät matkustamaan yhdessä Ellin kanssa junalla Provinssiin.