Projekti

Aleksi Ylä-Anttila 17.5.2018 12:04

Laurin, 39, miljonääriprojekti jo lähes maalissa: "Onnistun varmasti"

Vesa Ranta
Lauri Salovaaran kunnianhimoinen tavoite tulla miljonääriksi 500 päivässä on lähellä toteutumista. "Muut ihmiset ovat ehkä saaneet tästä draivia omaan tekemiseen. Sehän tätä maata vie eteenpäin", Salovaara sanoo.

Noin puolitoista vuotta sitten juontaja ja yrittäjä Lauri Salovaara päätti tulla miljonääriksi 500 päivässä. Nyt kasassa on jo lähes 950 000 euroa ja loppusuora häämöttää.

Lauri Salovaaran viime vuonna aloittaman Miljonääriksi 500 päivässä -projektin arvo lähestyy 950 000 euroa, kun päiviä projektin päättymiseen on enää 52.

Salovaaran luotsaama yhtiö 7Figures on nyt mukana seitsemässä eri yrityksessä, jotka ovat yhdellä yhtä vastaan pelattavan jalkapallopelin kehittänyt Fastball Group, mobiililaitteita huoltava iHelp.fi, terveysalan yritys Healthfactory ja yrityksen kehittämä Syke Tribe -liikuntavalmennusohjelmisto, luovan työn tekijöille coworking -työtiloja tarjoava Luova Laboratorio, rahoitusyhtiö Klever, peliyhtiö Psyon Games ja sen kehittämä Antidote-peli sekä catering- ja ohjelmapalveluita toteuttava Top Lounges.

Salovaara omistaa näistä yrityksistä osuuksia yhteensä 948 650 euron edestä. Mikäli omistusten arvo on 9. heinäkuuta miljoonaa euroa tai enemmän, hän on onnistunut tavoitteessaan. Salovaara viettää tuolloin 40-vuotisjuhliaan.

"Projekti on edennyt suunnitelmien mukaan. Neuvotteluja on käynnissä jatkuvasti. Uusia avauksia on tullut vielä tälläkin viikolla. Joukossa on sekä aloittelevia yrityksiä että sellaisia, joilla on jo kansainvälisiä näyttöjä", Salovaara kertoo M&M:lle.

Salovaara ei käytä projektissaan sijoitusvarallisuutta. Hän pyrkii yrityksiin mukaan niin sanotun hikipääoman kautta. Yksi konkreettinen esimerkki yritysten kanssa tehtävästä yhteistyöstä liittyy jyväskyläläisen peliyhtiö Psyon Gamesin kehittämään Antidote-peliin, joka palkittiin huhtikuussa pelialan Finnish Game Awards -tapahtumassa vuoden 2017 parhaana kotimaisena 2017 hyötypelinä.

Antidote-pelissä näytetään opettavalla sekä viihteellisellä tavalla, kuinka rokotteet toimivat. Palkitsemisperusteissa todettiin, että Maailman terveysjärjestö WHO on valinnut Antidoten yhdeksi tavakseen taistella kasvavaa rokotevastaisuutta vastaan. Salovaara kertoo, että aloite yhteistyöhön tuli hänen kauttaan.

"Minä sain WHO:n oven auki. Otin heihin yhteyttä ja kävin asian läpi heidän kanssaan. Sen jälkeen heitin pallon Psyon Gamesille, ja toimitusjohtaja Olli Rundgren sai ison työn kautta vietyä diilin maaliin. Minun työni on hyvin pitkälle juuri tällaista ovien aukomista ja evankelistana toimimista", Salovaara kertoo.

Kovaa työtä ja positiivista palautetta

Salovaaran mukaan hän ei ole kohdannut projektin aikana esimerkkejä perisuomalaisesta kateudesta. Tavalliset ihmiset ja ennen kaikkea yritykset ovat suhtautuneet hankkeeseen hyvin myönteisesti.

"Ihmiset sanovat, että jos minä pärjään, se on merkki siitä, että menestyminen ja vaurastuminen kovan työn kautta on sallittua Suomessa."

Salovaaralla on ollut hankkeen aikana tukenaan viisi neuvonantajaa. Häntä ovat opastaneet ja konsultoineet Aalto-yliopiston professori Juha-Pekka Kallunki, teollisuusneuvos Jorma Terentjeff, konsultti Maucca (Marjukka) Kärki, tuotantoyhtiö NTRNZ Median perustaja Teemu Hostikka sekä kyläkauppias ja somepersoona Sampo Kaulanen. Heistä 7Figuresin hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Terentjeff, Kärki, Hostikka ja Kaulanen.

Teemu Hostikka kertoo, että Salovaaran 950 000 euroa lähentelevä omistusten arvo on tullut hänelle yllätyksenä. Hostikan mukaan Salovaaran menestyksen salaisuus on yksinomaan kova työnteko.

"Mies on tehnyt kovan duunin. Sivusta seuranneena voin kertoa, että ei tämä ole Laurille helppoa ollut. Vaikka 500 päivää on pitkä aika, ei mies varmaan kovin monta vapaapäivää ole ehtinyt pitää. Neuvottelut yritysten kanssa sekä kumppanien eteen tehtävä työ ovat vieneet paljon aikaa", Hostikka sanoo.

Sekä Salovaara että Hostikka ovat tässä vaiheessa vakuuttuneita siitä, että Salovaara todella tulee miljonääriksi 500 päivässä.

"Tässä kohtaa projekti menee maaliin väkisinkin. Minusta tämä on jo voitettu peli. Kun ajatellaan omistusten arvoa ja alkuperäistä tavoitetta, ei onnistuminen ole muutamasta eurosta kiinni. Puhutaan kuitenkin niin merkittävistä summista", Hostikka sanoo.

"Jos jotain epäilyksen häivää on ollutkin, se on karissut. Onnistun varmasti. 9. heinäkuuta on mielenkiintoista nähdä, mihin summaan tarkalleen päädytään", säestää Salovaara.

Alusta alkaen Salovaaran aikomuksena on ollut jalkauttaa konsepti maailmalle. Yksi askel tähän on 9. heinäkuuta julkaistava projektista kertova kirja Miljonääriksi 500 päivässä.

Kirjan on kirjoittanut Juha Virranniemi ja kustantamona on Avot design Oy. Kirjasta on tekeillä myös englanninkielinen versio kansainvälisiä markkinoita varten.

Salovaara on myös käynyt puhumassa projektistaan Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa sekä Norjan Tromssassa. Astanan vierailu onnistui Salovaaran mukaan niin hyvin, että suunnitteilla on seuraava isompi seminaari.

"Astanan seminaariin on näillä näkymin osallistumassa minun lisäkseni muutamia muita suomalaisia puhujia sekä jokin iso sijoitusyhtiö."

Mielenkiintoinen mahdollisuus aukesi hiljattain, kun Salovaara solmi yhteistyösopimuksen perinteikkään sveitsiläisen yrityksen kanssa.

"Kyseessä on merkittävä luksusbrändi, jonka nimeä en suureksi harmikseni tässä vaiheessa voi kertoa. Tämäkin kertoo siitä, että projekti on jo ylittänyt Suomen rajat."