Levillä sijaitsevaan Levi Hotel Spa Resortiin rakennetaan uudenlaista luksushotellia, jossa kohtaavat pohjoismainen muotoilu ja arktinen luonto. 10 miljoonan euron projekti on suurin tänä vuonna Lapissa valmistuva hotellihanke. Levi Hotel Spa Resort tunnetaan vuonna 1981 perustetusta Hotelli Levitunturista sekä vuodesta 1986 toimineesta Suomen ensimmäisestä kylpylähotellista.

Levi Hotel Spa Resortin toimitusjohtajan Sanna Leinosen pyrkimyksenä on luoda hotelli, joka on itsessään elämys, jonka vuoksi Levi valitaan matkakohteeksi.

”Rakentamamme Design Hotel Levi on itsessään kuin taideteos – taianomainen elämys, jossa on sydän mukana. Hotelli tulee tarjoamaan vieraille ainutlaatuisen ja ylellisen kokemuksen, jossa arktinen luonto ja taide kietoutuvat toisiinsa”, Leinonen kertoo tiedotteessa.

Design Hotel Levi tarjoaa vierailleen sviittejä ja hotellihuoneita, joiden lämmöstä voi ihailla revontulten loimua. Hotellirakennus on oululaisen PAVE Arkkitehdit -arkkitehtitoimiston suunnittelema, ja sen tilat esittelevät pohjoisten taiteilijoiden kädenjälkeä, kuten Risto Immosen ja Essi Korvan veistoksia, Hanna Kannon maalauksia sekä Kaisa Sirénin valokuvataidetta suurikokoisina painatuksina valikoiduilla seinäpinnoilla.

”Kun aloitin Levi Hotel Span toimitusjohtajana vuonna 2016, hotellimme oli tasaisen luotettava. Halusin luoda jotain uutta ja sykähdyttävää. Suunnittelin muuttavani yhden majoitusrakennuksista putiikkihotelliksi. Sitten arkkitehti Pave Mikkonen ehdotti kokonaan uuden hotellin rakentamista”, kertoo Leinonen.

Design Hotellin 77 huonetta ja Levi Hotel Spa -kylpylähotellin 203 huonetta muodostavat kylpylän ja ravintoloiden ympärille rakentuvan lomakeskuskokonaisuuden, joka sijaitsee Levin hiihtokeskuksen rinteiden juurella tunturikylässä.