Lidlin mainosmusiikkivideo Stingy feat. Mandy – Kesä on kreisii valittiin vuoden parhaaksi elokuvamainokseksi. Mainoksen on suunnittelut mainostoimisto Folk ja tuotannosta vastasi Directors Guild. Kampanjan suunnittelusta vastasi mediatoimisto Virta Helsinki.

Esiraati oli valinnut yleisöäänestykseen 17 ehdokasta yli 700 elokuvateattereissa esitetyn mainoksen joukosta. Lidlin mainos keräsi 21 prosenttia äänistä. Voittaja Finnkinon katsojaäänestyksellä.

”Halusimme luoda kesään mainossarjan, joka herättää tunteita, luo kuvan siitä, mitä kesä parhaimmillaan voi olla ja on samaan aikaan sitä tuttua Lidliä, jolla on pilkettä silmäkulmassa. Suomen sää eli onneksi mainontamme mukana ja antoi ennätysmäärin helteitä. Halusimme herättää tunteita myös musiikilla, mikä on oleellinen osa tarinankerrontaamme”, kertoo Lidlin mainospäällikkö Christian Saukkola tiedotteessa.

stingy

Elokuvamainoskilpailun esiraadissa olivat tänä vuonna Finnkinon luova suunnittelija Kalle Tarkiainen, Dynamo & Sonin copywriter Jenni Kanerva, Dagmarin TV-strategi Mirka Rikman, luova suunnittelija Antti Rastivo sekä viime vuoden voittajaa edustanut Fazerin senior brand manager Rasmus Bange.

“Tuomariston ennakkoäänet jakautuivat tänä vuonna todella laajalle spektrille ja kaiken kaikkiaan valkokankailla on nähty tänä vuonna äärettömän laadukkaita teoksia, mikä teki esiraadin työn melko haastavaksi. Lidlin musiikkivideo elokuvateattereissa oli kokemus, joka jää varmasti katsojien mieliin. ", summaa tuomariston puheenjohtaja Kalle Tarkiainen.

Tarinalliset mainoselokuvat olivat tänä vuonna katsojien mieleen, sillä kolmen kärkeen kiilasivat myös Sanomien Aku Ankka ja Poika sekä Finnair in mainoselokuvat.