Ruokakauppaketju Lidli n toissa viikonloppuna julkistama viikon mittainen "hyvän tuulen kampanja" on lisännyt toimitusjohtaja Lauri Sipposen mukaan kuluvalla viikolla Lidlin myyntiä useita prosentteja, vaikka mitään numerotavoitteita kampanjalla ei ollutkaan. Kampanjan vimeinen päivä oli sunnuntaina. Siinä millä tahansa lompakosta löytyvällä kortilla sai 10 prosentin alennuksen yli 25 euron ostoksista.

"Ensimmäinen tarkoitus oli tuoda iloa, huumoria ja kohtaamisia. Ruokaupan ei tarvitse olla tylsä paikka", Sipponen sanoo.

"Lisäksi halusimme tietysti osoittaa, että meillä on edulliset hinnat jo kassalla ilman mitään kanta-asiakaskorttejakaan. Me uskomme suoraviivaiseen toimintatapaan", Sipponen jatkaa.

Tuntuva alennus ostoksista on saanut kuitenkin monet asiakkaat täyttämään ostoskärrynsä piripintaan ja tuonut myös uusia asiakkaita. Kuvat täysistä kärryistä ja jutut alennuksen tuoneista korteista levisivät ja kasvattivat kampanjan mainosarvoa.

Sipposen mukaan Lidlillä ei ole mitään aikomusta tuoda omia kanta-asiakaskorttejaan asiakkaiden lompakkoja turvottamaan. Uusia kampanjoita Sipponen kyllä lupaa, mutta ei vielä paljasta, miten Lidl räväyttää seuraavaksi.

"Asiakkaita ilahduttavia, joko hetkellisiä tai pidempiaikaisia kampanjoita tulee."

Kun Lidlistä kirjoitetaan juttuja esimerkiksi verkkolehtiin, ne keräävät suuria lukijamääriä. Miksi Lidl kiinnostaa kuluttajia?

"Mekin olemme huomanneet tuon ja vähän ihmetelleetkin. Ehkä se johtuu siitä, että pyrimme tekemään asioita eri tavalla. Vaikka muualla olemme iso, Suomessa olemme pieni haastaja. Olemme ainoa ulkomainen markkinoilla, joilla toimijoita on todella vähän. Ja saksalaisen perheyhtiön toimintatavatkin ovat erilaisia. Meillä irrottelukin kuuluu kulttuuriin", Sipponen sanoo.