Pelit

Laura Kukkonen 15.5.2018 09:11

Lidlin mobiilipeli opettaa kauppiaan arkea ja pitää lapset kiireisinä kauppareissun ajan

Lidl
Mini Lidl -mobiilipelissä voi kerätä lisäpisteitä vierailemalla myymälässä.

Saksalainen kauppayhtiö Lidl on julkaissut lapsille suunnatun pelisovelluksen.

Mini Lidl -pelisovelluksen ideana on rakentaa, laajentaa ja ylläpitää omaa kauppaa.

Lidlin viestinnästä kerrotaan, että peli on suunniteltu yli 6-vuotiaille lapsille kansainvälisenä yhteistyönä. Tällä hetkellä peli on ladattavissa Suomen lisäksi 18 Euroopan maassa, kuten Slovakiassa ja Espanjassa.

Mini Lidl antaa lapsille tekemistä kauppareissun aikana. Pelissä voi kerätä pisteitä oikeista Lidl-myymälöistä ostosreissun yhteydessä skannaamalla tuotehyllyistä EAN-koodeja.

Peli pitää aloittaa muutamasta torikojusta. Kauppa laajenee ja asiakkaita tulee lisää, kunhan pelaaja palvelee asiakkaita hyvin. Siten pelissä voi rakentaa oman myymälän ja palkata henkilökuntaa.

Lidl on tuonut peliinsä myös opettavaisen puolen. Sovelluksessa pelaaja saa nopeasti palautetta, jos tämän myymälä ei ole siisti tai joitain tuotteita ei löydy myymälästä. Yhtä lailla hyvästä toiminnasta saa hyvää palautetta sekä pisteitä.

Lidlin sovelluksessa on ilmeinen markkinointikulma. Jos peli onnistuu, lapset voivat vaatia Lidlissä käyntiä K- tai S-kaupan sijaan. Sovellus on ilmaiseksi ladattavissa eikä se sisällä ostoja.

Lasten mobiilisovelluksiin keskittyvän Viihdevintiöt-blogin tekijä ja Kuinka kasvattaa diginatiivi -kirjan kirjoittanut Jenni Utriainen kommentoi peliä Lidlin tiedotteessa:

"Mini Lidl on hauska, opettavainen ja koukuttava peli. Peli ei monien muiden ilmaispelien tapaan tuputa lisäostoja tai pyöritä lasten silmille sopimattomia mainosvideoita. Sovelluksessa ei myöskään ole linkkejä nettiin tai muutakaan lapsille haitallista."