Ulkomaat

Ari Karkimo 7.11. 08:22

Liian aktiivinen brexit-kampanjointi toi mojovat sakot – tietosuojavaltuutettu ei ostanut ontuvaa selitystä

Kuvakaappaus

Viimeistään Facebookin Cambridge Analytica -skandaali nosti päivänvaloon sen ikävän seikan, että yhteen tarkoitukseen koottuja tietoja voidaan helposti käyttää johonkin muuhun. Kiinni jäämisestä ei välttämättä selviä päänsilityksestä.

BBC kirjoittaa, että Britannian EU-eron eli brexitin puolesta rummuttanut Leave.EU-ryhmä on saanut sakot propagandakirjeidensä lähettämisestä väärille ihmisille. Sakotettavaksi joutui myös henkilökohtaisesti ryhmän perustaja Arron Banks.

Banks omista Eldon-vakuutusyhtiön, ja brexitiä edistävää viestintää lähetettiin sen asiakasrekisterissä oleville ihmisille. Banks yritti vedota siihen, että sähköpostit lähetettiin vahingossa väärällä osakerekisterillä.

Tietosuojavaltuutettu ei tätä selitystä hyväksynyt vaan määräsi asianosaisille maksettavaksi yhteensä 135 000 punnan sakot (noin 155 000 euroa).

Puhtaita jauhoja ei ole pussissaan myöskään kaikilla brexitin vastustajilla. Tutkittavana on esimerkiksi epäilys, että liberaalidemokraattinen puolue olisi myynyt hyvään hintaan jäsentensä tietoja Britain Stronger in Europe -kampanjaporukalle.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö