Kouvolalainen jääkiekkoseura KooKoo on valinnut uudeksi pääyhteiskumppanikseen metsäteollisuusyhtiö Kotkamills in. Kumppanusten tavoitteena on kestävän kehityksen ja ekologisuuden hengessä rakentaa muoviton jääkiekko-ottelutapahtuma.

"Yhteinen kunnianhimoinen tavoitteemme on vähentää kotiotteluidemme muovijätteen määrä niin lähelle nollaa kuin mahdollista", linjaa KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa tiedotteessa.

Muoviton ottelutapahtuma on mahdollinen Kotkamillsin kehittämien muovittomien AEGLE®- ja ISLA®-suojakerroskartonkien ansiosta. Ne ovat täysin muovittomia, kierrätettäviä ja biohajoavia kartonkeja, joista voidaan valmistaa esimerkiksi erilaisia elintarvikepakkauksia, jotka kestävät hyvin rasvaa ja nesteitä.

"Muovijäte on globaalisti alati kasvava ongelma, jonka kukistamiseen haluamme osallistua. Suuri osa kuluttajista luulee erheellisesti, että normaalit kertakäyttöiset kartonkiastiat, esimerkiksi kahvikupit, olisivat täysin ekologinen ja muoviton vaihtoehto. Todellisuudessa kupit on perinteisesti pinnoitettu muovilla", sanoo Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Ensimmäisessä vaiheessa KooKoon kotipelipaikkana toimivan Kouvolan Lumon Areenan kahvikupit vaihtuvat Kotkamillsin kartongista valmistettuihin kuppeihin ja kioskeihin tulee tarjolle samasta materiaalista valmistettuja kahvi- ja pullatarjottimia.

Kupit valmistaa kotkalainen Cukca ja tarjottimet Kouvolan Inkeroisissa toimiva PackageMedia.

"Myös muoviset kertakäyttölusikat poistuvat ja niiden tilalle tulee puiset sekoitustikut", kertoo Sakari Välimaa.

"Kymenlaaksolaisuus ja paikallisuus ovat meille tärkeitä arvoja. Jo senkin takia Kotkamills, Cukca ja PackageMedia sopivat hienosti Lumon Areenalle", hän jatkaa.

Jääkiekon Liiga on huomioinut ympäristöarvoja erityisesti viime kaudesta lähtien, jolloin Liiga lanseerasi oman ympäristöohjelmansa. Suomen Jääkiekkojournalistit palkitsivat ohjelman viime kauden päätteeksi Vuoden kiekkoteko -palkinnolla.

"Liigalla ja sen seuroilla on mahdollisuus ja vastuu edistää kestävän kehityksen toteutumista. Kotkamillsin ja KooKoon yhteistyö on tästä erinomainen esimerkki", kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Jääkiekon SM-liiga Oy on perustettu vuonna 1975 ja on 15 Liiga-seuran omistama yritys, joka pyörittää jääkiekon ylintä kilpailusarjaa Suomessa.

Liigan yhteenlaskettu liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa. Liiga kerää kauden aikana 2,2–2,4 miljoona katsojaa kiekkoareenoille.

KooKoo on vuonna 1965 perustettu jääkiekkoseura, joka on pelannut miesten jääkiekon Suomen korkeimmalla sarjatasolla SM-liigassa kaudesta 2015–2016 alkaen.

Kotkamills Oy on kotkalainen metsäteollisuusyhtiö, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta kehitettyjä tuotteita. Kotkamills teki viime vuonna noin 353 miljoonan euron liikevaihdon. Liiketulos oli 7,09 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 500 henkilöä.