Ongelman havaitsi hollantilainen ammattirekrytoija Michael Rijnders. Asiasta kertovat muun muassa AdWeek ja The Next Web.

Rijnders onnistui luomaan avoimen työpaikkapostauksen koskien muun muassa Google n toimitusjohtajan tehtäviä.

Nämä ilmoitukset eivät olleet esillä ainoastaan yritysten LinkedIn-sivuille listattujen avoimien työpaikkojen joukossa, vaan myös Googlen omalla alustalla, sillä teknologiajätti haalii työpaikkailmoitustietoja eri rekrytointisivustojen, tässä tapauksessa LinkedInin, kautta.

"LOL. En olisi ikinä uskonut, että LinkedInin porsaanreikä toisi Google toimitusjohtajan paikkaa koskevan työpaikkapostaukseni näkyväksi myös Google Jobsissa", Rijnders twiittasi.

Työpaikkailmoituksen LinKedInissä luodakseen on yleensä oltava palvelusta maksava Premium-käyttäjä. Rijnders kertoo kuitenkin luoneensa ilmaiseksi työpaikkailmoitukset koskien sekä Googlen että LinkedInin toimitusjohtajan tehtäviä.

"Kun luo työpaikkailmoitusta yritykselle, mitään kysymyksiä ei esitetä. Näin voi suositella vastaanottamaan hakemuksia tehtävään LinkedInin kautta. Lisäksi on mahdollista luoda ulkoinen URL-osoite, jonne kyseistä tehtävää hakeneet työnhakijat ohjataan uudelleen", Rijnders kommentoi.

Tekaistujen työpaikkailmoitusten tekeminen rikkoo luonnollisesti LinkedIn-palvelun käyttöehtoja, mutta se on hyvin haitallista muillakin tavoin. Olemattomiin tehtäviin hakeminen on ensinnäkin ajanhukkaa. Lisäksi moraalittomat toimijat voivat huijata ja uudelleen ohjata hyväuskoisia hakijoita ulkoisille sivustoille, joiden kautta on mahdollista kerätä arkaluontoisia tietoja käyttäjästä.

AdWeekille myöhemmin antamassaan lausunnossa LinkedIn ilmoitti korjanneensa ongelman. Kyse oli viasta, joka syntyi, kun palvelu antoi testimielessä pienille ja keskisuurille yrityksille mahdollisuuden julkaista joitakin työpaikkapostauksia veloituksetta.

"Vaikka sallimmekin yritysten tehdä julkaisuja myös muiden yritysten puolesta, kuten rekrytointitapauksien yhteydessä, se on sallittua vain molempien osapuolien ollessa tietoisia asiasta", LinkedIn kommentoi antamassaan lausunnossa.