Mediatalo Kaleva on ostanut noin 70 prosentin osake-enemmistön Blogirinki Media Oy :stä. Osto on jatkoa Kalevan digiliiketoiminnan panostuksiin. Marraskuussa 2015 Kaleva osti 80 prosentin enemmistön blogiportaali Indiedays Oy :stä.

Blogiringin bloggaajayhteisöön kuuluu yli sata ruoka-, leivonta-, perhe- ja hyvinvointiblogia, joita seuraa viikoittain lähes 250 000 lukijaa. Indiedaysiin kuuluu noin 500 blogia, jotka tavoittavat viikossa lähes 300 000 lukijaa.

Kalevan toimitusjohtaja Jukka Haapalainen kertoo M&M:lle, että suuremman liikevaihdon omaavan Indiedaysin enemmistön osto oli Kalevalle isompi kauppa kuin Blogiringin osto.

Yrityskaupan myötä Indiedays ja Blogirinki Media muuttavat yhteisiin toimitiloihin ja yhdistävät mediamyyntinsä. Yritysten toiminnat jatkuvat kuitenkin ennallaan.

"On järkevää muuttaa samoihin tiloihin, voimme siellä vierekkäin oppia toisiltamme", kertoo Blogirinki Median toimitusjohtaja Laura Hakanen.

Hakasen mukaan yhtiöt etsivät synergiaetuja hallinto- ja myyntitehtävistä, mutta kaikki työntekijät jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Enemmistö-osuuden myynti Kalevalle "ei ollut pakko", kertoo Hakanen.

"Kalevan kanssa yhteistyö tuntui hyvältä, siltä suunnalta on tullut luottamusta meitä kohtaan. Heillä ei ollut tarvetta rikkoa meidän toimivaa systeemiämme", Hakanen kuvailee.

Omistusmuutoksen jälkeen Laura Hakanen jatkaa Blogirinki Median toimitusjohtajana ja Anne Häkkinen myyntijohtajana. Molemmat heistä jatkavat myös yrityksen osakkaina.

Indiedaysin toimitusjohtajana jatkaa Esa Suurio ja myyntijohtajana Lauri Harju, kumpikin yhtiön osakkaita. Kalevan, Suurion ja Harjun lisäksi Indiedaysin osakkaana on myös Hannu Matilainen.

Blogirinki Median liikevaihto oli 454 000 euroa vuonna 2015.

Indiedaysin liikevaihto oli 1,2 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja liikevoitto 41 000 euroa.

Kalevan palveluksessa on noin 500 ihmistä ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli 56,6 miljoonaa euroa.