Logan Paul oli kuvausryhmänsä kanssa vierailemassa Japanissa. Asiasta kertoo Telegraph. He päättivät vierailla Kummitysmetsässä kutsutussa paikassa, joka on saanut nimensä siitä, että se on itsemurhaajien suosiossa.

Kesken metsässä järjestetyn kuvaussession ryhmän kohdalle osui puusta roikkunut vainaja, jonka ryhmä kuvasi. Kyseinen materiaali julkaistiin YouTubessa.

Paulin vlogia seuraa päivittäin jopa 20 miljoonaa ihmistä. Video ehtikin 24 tunnin aikana kerätä yli kuusi miljoonaa katselukertaa.

Hän poisti sittemmin videon ja pyysi nöyrästi anteeksi virhearviotaan.

"En odota saavani anteeksiantoa. Olen täällä yksinkertaisesti pyytääkseni anteeksi", Paul sanoo uudella julkaisemallaan videolla.

Video ehti 24 tunnin aikana kerätä kuusi miljoonaa katselukertaa.

Logan Paul ei kuitenkaan ole ainoa, jonka parempi harkinta on kohun yhteydessä pettänyt. Telegraphin siteeraamien tietolähteiden mukaan YouTuben moderaattorit katsoivat ja hyväksyivät videon ennen julkaisemista.

Tieto perustuu YouTuben sisältöjä vapaaehtoisesti valvovan tiimin jäsenien kertomuksiin. Heidän mukaansa video oli liputettu, mutta videon lopullisen arvion tehnyt moderaattori antoi videon jäädä julki verkkoon.

YouTube on sittemmin vahvistanut videon rikkovan palvelun sääntöjä. Toistaiseksi YouTube ei kuitenkaan ole suostunut kommentoimaan, oliko moderaattori tarkastanut videon.

Oli totuus asian takana mikä tahansa, video ehti olla verkossa katsottavissa vuorokauden ajan. Lisäksi videoon ei ollut merkitty eikä asetettu ikärajoituksia, jotka olisivat estäneet lapsia katsomasta videota.

Telegraphin mukaan tapaus herättääkin tiettyjä kysymyksiä siitä, kuinka tehokkaasti YouTube todella kykenee valvomaan julkaistavia videoita.

YouTube on pyrkinyt kehittämään sisältöjen arviointiaan viime aikoina. Toimitusjohtaja Susan Wojcicki kertoi aiemmin, että yritys aikoo palkata tätä varten 10 000 uutta työntekijää.