3.5.2002 12:47 päivitetty 4.2.2016 11:36

Lohenoja Filmiteollisuuteen

Filmiteollisuus laajentaa dvd-viihteeseen Ari Lohenojan avulla.

Ari Lohenoja on siirtynyt Filmiteollisuuden omistaman Media Stationin varatoimitusjohtajaksi. Tähän asti yhtiö on tehnyt lähinnä yritysesittelyjä dvd-formaattiin. Lohenojan missio on luotsata yhtiö uusille markkinoille.

— Minun tehtäväni on laajentaa dvd-bisnestä kuluttajamarkkinoille. Lisäksi ryhdyn tuotteistamaan Filmiteollisuuden luomia brandeja, sanoo Lohenoja.

Myös äänitetuotantoa

Lohenoja lähti puoli vuotta sitten Fremantle Entertainmentin toimitusjohtajan pallilta. Sitä ennen hän oli toimitusjohtajana Story Filmillä ja markkinointipäällikkönä Sony Musicilla ja Warnerilla.

— Brandien suhteen kyse on paljolti siitä, mitä tein jo Story Filmin aikaan. Aaken ja Sakun kesäkeittiöstä teimme kirjan, ja Sakari Kuosmanen sai osittain tv-tunnariensa ansiosta kultalevyn, sanoo Lohenoja.

Ensimmäiseksi Lohenoja ryhtyy tuotteistamaan Videotreffejä ja Itse valtiaita, mutta konkreettisia suunnitelmia ei vielä ole. Kilpailukiellon vuoksi viimeiset puoli vuotta on mennyt lomaillessa.

— Tuotteistamiseen liittyy myös äänitetuotantoa ja musiikin kustantamista.

Viihdettä dvd:lle

Dvd-soittimien läpimurto on Lohenojan mukaan luonut kokonaan uudet markkinat.

— Kuluttajapuolella isot markkinat löytyvät viihteestä. Materiaali voi olla Filmiteollisuuden omaa tai ulkopuolisen tahon tuottamaa, hoidamme vain sen paketoimisen, sanoo Lohenoja.

Filmiteollisuuteen kuuluvat myös nuorten ohjelmiin erikoistunut Funny-Films ja täyspitkiä leffoja tuottava Helsinki-filmi. Molemmat yhtiöt suoltavat uudelleen paketoitavia ja brandattavia tuotteita.

Osakkaaksi mukaan

Lohenojan mukaan tuotteistettuna brandina esimerkiksi tv-sarjan elinkaari voi jatkua senkin jälkeen, kun sarja on kadonnut ruudusta.

— Tehtäviini kuuluu myös viedä Filmiteollisuuden tv-formaatteja ulkomaille, Lohenoja jatkaa.

Filmiteollisuuden kautta Media Station kuuluu Varesvuo Partnersiin. Lohenojan mukaan Media Stationin ja Varesvuoen yhteistyöstä ei ole vielä keskusteltu.

Lohenoja omistaa Media Stationista 15 prosenttia ja toimitusjohtaja Matti Törhönen 20 prosenttia. Filmiteollisuuden osuus on 51 prosenttia.

Ilkka Jauhiainen