Long Playn uutena päätoimittajana aloittaa elokuussa Antti Järvi. Hän seuraa tehtävässä Hanna Nikkasta. Vuonna 2013 aloittanut Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, pitkiä reportaaseja ja esseitä. Vuodessa ilmestyy 12 juttua, jotka ovat pidempiä kuin lehtiartikkelit mutta lyhyempiä kuin kirjat.

Järvi, 42, on toimittaja ja tietokirjailija sekä yksi Long Playn perustajista. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Long Playn tuottajana, Helsingin Sanomien kulttuuritoimittajana ja Ylioppilaslehden toimitussihteerinä.

Long Playlla on tällä hetkellä yli 7 000 tilaajaa.

”Long Playn tilaajamäärä on viime vuosina noussut noin neljänneksen vuodessa. Se on kiitollinen tilanne tulla päätoimittajaksi. Faktoilla on merkitystä: suomalaiset haluavat taustoittavaa, huolellisesti tehtyä journalismia ja ovat valmiita maksamaan siitä”, Järvi sanoo tiedotteessa.

Järvi kertoo, että päätoimittajana hänellä on jutuille yksi rajaus: niiden pitää olla ”mahdollisimman hyviä”.

”Haluan lisätä politiikan ja ajankohtaisten yhteiskunnallisten ilmiöiden käsittelyä, mutta toisaalta Long Playn juttujen hyvä puoli on aina ollut niiden yllätyksellisyys. Haluamme, että lukijat yllättyvät myös jatkossa.”

Long Play kasvattaa lähivuosina kuunneltavan sisällön määrää. Jo nyt kaikki uudet pitkät jutut julkaistaan myös äänikirjoina.

”Äänikirjojen suosio on yllättänyt meidät. On selvää, että iso osa lukijoista haluaa lisää kuunneltavaa.”

Antti Järvi on Long Playn neljäs päätoimittaja. Hanna Nikkanen aloitti päätoimittajana syyskuussa 2017 ja siirtyy nyt kirjoitusvapaalle.

"Long Playn lukijat odottavat meiltä älyllistä kaikkiruokaisuutta ja uteliaisuutta, ja luulen, että pitkä journalismi edustaa monelle lukijalle kyynisyyden vastavoimaa. Antti Järvi on yksi laajimmin sivistyneistä tuntemistani ihmisistä, ja uskon hänen vievän Long Playn yhä kiinnostavammille poluille", Nikkanen sanoo.