Toimintansa lopettava Minna Parikka Shoes palauttaa keväällä saamansa valtiollisen koronatuen, ilmoittaa yhtiö tiedotteessa.

Talouselämä kertoi tiistaina, että lopettamisesta alkuviikosta ilmoittanut yritys sai keväällä Business Finlandilta koronatukea 100 000 euroa.

Minna Parikka ilmoittaa nyt tiedotteessa, että yritys palauttaa kaiken saamansa tuen.

Yhtiön mukaan myönnetystä tuesta 70 000 euroa käytettiin kevään vaikeassa koronatilanteessa liiketoiminnan kehitykseen ja 30 000 euroa jätettiin nostamatta.

Palauttamispäätöstä Parikka perustelee saamallaan kritiikillä. Hän kirjoittaa, että rahojen palauttaminen on kohtuullista, siitä huolimatta, että ”yritys tulee maksamaan veroina saadun tuen summan moninkertaisena takaisin.”

”Tuen hakemisen aikaan päätöstä lopettamisesta ei ollut vielä tehty, vaan erilaisista yhteistyömalleista käytiin keskustelua eri toimijoiden kanssa. Nyt, kun yrityksen lopettaminen varmistui viime viikolla ja siitä tiedotettiin maanantaina 9.11., olen päättänyt palauttaa Business Finlandin myöntämän tuen täysimääräisenä”, kirjoittaa Parikka.

Tiedotteen mukaan yrityksen liikevoitto oli kuluvana vuonna tammikuusta syyskuuhun 550 000 euroa, josta yhtiö maksaa tuloveron vuonna 2021.

”Maanantaina 9.11. kun yritys tiedotti lopettamisesta nettikaupan varasto myytiin loppuun. Vuorokauden myynti syöksähti huikeaan 1,3 miljoonaan euroon, josta tullaan maksamaan valtiolle 24 prosenttia arvonlisäveroa, sekä tulovero”, yhtiö kirjoittaa.

Tiedotteen mukaan ”yritys on viimeisen 15 vuoden aikana maksanut kaikki verot Suomeen ja tuonut kansainvälisestä kaupasta saadut verorahat Suomen valtiolle. Yritys on myös työllistänyt useita kymmeniä työntekijöitä Suomessa ja ostanut muilta suomalaisilta yrityksiltä palveluja koko yrityksen historian ajan.”