L’Oréal valmistaa ja lahjoittaa yhteistyökumppaneillensa 14 miljoonaa kappaletta käsidesigeeliä toukokuun aikana. Se myös jäädyttää saatavansa 75 000 kampaamoltaan globaalisti siihen asti, kunnes nämä saavat liiketoimintansa jälleen käyntiin. Pohjoismaissa yrityksistä on 2 800. Myös suomalaiset kampaamot ovat saaneet helpotusta maksuaikajärjestelyihin.

Korona ei ole iskenyt kauneusjättiin pahasti, sillä se lupaa säilyttää sata prosenttia työpaikoistaan ja pitää kiinteät palkat ennallaan. Lisäksi se lahjoittaa miljoona euroa Kansainväliselle Punaiselle Ristille.

”Velvollisuutemme on tukea taistelua täällä Pohjoismaissa kaikin mahdollisin tavoin, ja on todella kannustavaa nähdä, miten innostuneesti ja sitoutuneesti kollegamme ja yhteistyökumppanimme haluavat tehdä hyvää. Tärkeintä juuri nyt on huolehtia työntekijöidemme, asiakkaidemme sekä yhteistyökumppaneidemme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Jatkamme työtä hellittämättä vähentääksemme kriisin vaikutuksia”, sanoo tiedotteessa L’Oréalin Pohjoismaiden markkinoiden johtaja Tomas Hruska.

Konsernin 21 tuotantolaitosta aloitti käsidesigeelin valmistuksen maaliskuussa, ja tavoitteena on valmistaa toukokuun loppuun mennessä 39 miljoonaa käsidesipulloa, joista osa lahjoitetaan ja osa myydään alennetulla hinnalla. Pohjoismaissa niitä jaetaan ilmaiseksi 40 000 kappaletta päivittäistavarakauppojen henkilökunnan käyttöön sekä 20 000 pulloa apteekkien ja terveydenhoitoalan työntekijöille.