Työsuojelu

Ilkka Jauhiainen 21.3.2018 13:38

Louhimies pyytää lopettamaan hänen toiminnastaan kertoneiden näyttelijöiden haukkumisen

Mirja Rintala
Aku Louhimies Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksissa.

"He ovat tehneet arvokkaan teon ja ansaitsevat kaiken kunnioituksenne ja tukenne", kirjoittaa Aku Louhimies Facebookissa.

Aku Louhimies on Facebook-sivullaan pyytänyt ihmisiä lopettamaan hänen toiminnastaan kertoneiden näyttelijöiden haukkumisen.

Näyttelijöiden haukkuminen alkoi heti maanantaina kun Yle oli julkaissut oman juttunsa ja Aku Louhimies oli julkaissut oman kommenttinsa tilanteesta. Eilen Louhimiehen Facebook-profiileihin tuli satoja kommentteja, joista monet hyökkäsivät Ylen jutussa nimellään esiintyneitä näyttelijöitä vastaan. Näyttelijät ovat Pamela TolaJessica GrabowskyMatleena Kuusniemi, Pihla Viitala, Lotta LehtikariSaija LentonenRebecca Viitala ja Manuela Bosco.

Markkinointi & Mainonta julkaisi eilen kommentin, jossa arvosteltiin sitä, että Louhimies sallii naisnäyttelijöiden haukkumisen facebooksivuillaan.

Louhimiehen julkaisema teksti on lyhyt ja konaisuudessaan tässä:

Ihmiset. Pyritään dialogiin.

Yritin jo maanantaina muuttaa tätä sivun kommentointia, mutta ei ollut voimia eikä osaamista.

Arvostan tätä keskustelua, vaikka se tuntuu minusta vaikealta. Pyydän että ihmiset lopettaisivat asian esille tuoneiden näyttelijöiden haukkumisen.

Olkaa kaikki kunnioittavia näitä naisia kohtaan, jotka omilla nimillään ovat tulleet esille. He ovat tehneet arvokkaan teon ja ansaitsevat kaiken kunnioituksenne ja tukenne.

Teksti oli 13.15 julkaistu vain Louhimiehen toisessa Fb-profiilissa, jossa on Facebookin ilmoituksen mukaan 273 kommenttia aiempaan kirjoitukseen. Toisessa profiilissa on yli sata kommenttia. Siellä Louhimiehen toivetta ei vielä olla julkaistu.

Louhimiehen toisella Facebook-sivulla kommentointimahdollisuus on vielä avoinna.

Sivuilla on yhä lukemattomia näyttelijöitä haukkuvia ja arvostelevia kommentteja.