Kansainvälisesti menestyneen näyttelijän Jasper Pääkkösen sauna- ja ravintolabisnes jatkoi kasvuaan viime vuonna.

Tällä viikolla kaupparekisteriin saapuneen tilinpäätöksen mukaan Hernesaaren Löyly Oy :n vuoden 2018 liikevaihto oli 1,4 miljoonaa euroa. Liikevaihdossa oli kasvua 25 prosenttia vuoden 2017 runsaasta 1,1 miljoonasta eurosta.

Liikevoittoa tuli reilut 791 000 euroa, joka oli 22 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Korko- ja rahoituskulujen ja verojen jälkeen jäi tilikaudelta 378 000 euron voitto.

Korko- ja rahoituskuluihin meni viime vuonna enemmän varoja kuin vuonna 2017, jolloin yrityksen tulos oli 428 000 euroa korkojen ja verojen jälkeen.

Yhtiöllä oli viime vuoden tilinpäätöksen mukaan kuusi miljoonaa euroa lainaa rahoituslaitoksilta.

Hernesaaren Löyly omistaa saunan, ravintolatilat sekä terassin Helsingin Hernesaaressa. Löylyä operoi Royal Ravintolat.

Viime syksyllä uutisoitiin, että Pääkkönen osti silloin vielä vihreiden kansanedustajana toimineen Antero Vartia n ulos Löylystä.

Kiinteistöalalla toimiva sijoitusyhtiöKorpi Capital tiedotti viime lokakuussa, että se toteutti yritysjärjestelyn, jossa Hernesaaren Löylyn omistus ja rahoitus järjesteltiin uudelleen. Korpi Capital on nyt Hernesaaren Löylyn vähemmistöomistaja. Korpi Capitalin taustalla ovat henkilöstöpalveluyritysBarona nperustajiin kuuluva Mikko Leppänen ja Tatu Mäkimartti.

Viime lokakuun yhtiökokouspöytäkirjojen mukaan Hernesaaren Löylyn omistaa 100-prosenttisesti Kidvekkeli Oy, josta Pääkkönen omistaa 55 prosenttia ja Helsingin Löyly Oy 45 prosenttia. Viime lokakuun pöytäkirjojen mukaan Helsingin Löylystä omistaa 22 prosenttia Korpi Capital ja 78 prosentin osuus on Pääkkösen yksin omistamalla Rock ’n’ Roll Fly Fishing -holdingyhtiöllä.