Asuntovuokrausyhtiö Kojamon Lumo-kodit on näkynyt jo muutaman vuoden ajan helsinkiläisillä festivaaleilla.

Lumo on saanut näkyvyyttä kukkaseppelepisteellään, jossa festivaalikävijät ovat voineet sitoa itselleen seppeleen. Viime vuonna seppeleitä jaettiin Sidewaysissa, Flow'ssa ja Tuskassa.

Tänä vuonna Lumo kuoppasi seppeleet ja oli Sideways-festivaalissa mukana enemmän brändin tuotteesta kertovalla markkinointikokonaisuudella.

Lumo oli rakennuttanut festivaalialueelle olohuone-, kylpyhuone- ja keittiöpisteet, joissa pystyi huoneen teeman mukaisesti ehostautumaan, katselemaan keikkaa merikontin päälle tehdyltä parvekkeelta sekä huilaamaan ja haukkaamaan purtavaa. Palveluiden käyttäminen vaati erillisen rannekkeen, joita jaettiin Lumo-kotien asukkaille. Myös muut festivaalikävijät saivat rannekkeet nopean aktivoinnin jälkeen.

Kojamo vie toteutuksensa myös Flow'hun tänä vuonna. Tempausten suunnittelusta on vastannut markkinointiviestintätoimisto Bob the Robot. Tapahtumien toteutusten takana on tapahtumatoimisto Pulp Agency.

Kojamon markkinointipäällikkö Hanna-Maarit Nieminen kertoo M&M:lle, että vaikka seppeleet ovat olleet suosittuja aikaisempina vuosina festivaaleilla, halusi brändi tehdä nyt jotain uutta.

Läsnäolo helsinkiläisillä kaupunkifestivaaleilla on Niemisen mukaan tehokas tapa kohdata Lumon kohderyhmää eli nuoria kaupunkilaisia aikuisia.

"Kesällä vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa, ja meidän pitää saada napattua kysynnästä suurin osa itsellemme. Silloin meidän pitää olla siellä, missä kohderyhmä liikkuu. Kesä, festarit ja nuoret aikuiset ovat aika luonteva yhdistelmä."

"Kohderyhmä on sen verran vaativa, että puhtaalla mainonnalla ei pysty jättämään samantyyppistä muistijälkeä kuin tapahtumilla. Tapahtumissa pääsee ihmisten iholle."

Kaksi vuotta sitten Lumo x Flow -kokonaisuudelle myönnettiin kaksi pronssista Effietä. Toinen palkinnoista tuli Lumon ja Flow'n Tinder-kokonaisuudesta.

"Spontaani tunnettuus kasvoi 127 prosenttia, autettu tunnettuus 46 prosenttia ja Lumo-verkkokaupan myynti 345 prosenttia. Myös niiden määrä, jotka harkitsevat Lumo-asuntoja, kasvoi 40 prosenttia", Kojamon viestintä- ja markkinointijohtaja Irene Kantor kertoi M&M:lle vuonna 2017.

Myös viime vuonna Lumon festarikesä oli Niemisen mielestä onnistunut. Nieminen kertoo, että Lumon mukaan preferenssi kohderyhmässä kasvoi viime vuonna kesän aikana 50 prosenttia. Myyntituloksia Kojamo ei kerro julkisuuteen.