Markkinointitoimisto Ad Kiivi on fuusioitunut digimarkkinointi- ja ohjelmistokehitystalo Brave Digital iin.

Uusi Oddy Inc. tarjoaa asiakkailleen digipalvelujen suunnittelua ja markkinointia.

"Kun yhtiö saa uuden teknologisen tuotteen tai palvelun, se täytyy myydä maailmalle. Me suunnittelemme palvelut ja viemme ne myös käytäntöön", Oddyn toimitusjohtaja Jukka Leino kertoo.

Oddyn tavoitteena on kannustaa asiakkaita "hulluun unelmointiin" ja ottamaan muutos osaksi yrityksen prosesseja.

Ad Kiivi ja Brave Digital tekivät viime vuonna yhteensä noin 2,35 miljoonan euron liikevaihdon. Vuoden 2020 lopussa liikevaihdon tulisi olla 12 miljoonaa euroa, jotta nykyiset tavoitteet täyttyvät. Leinon mukaan tänä vuonna Oddyn liikevaihto on neljä miljoonaa euroa.

Toimistot työllistävät 56 henkilöä, joista 45 työskentelee Kuopiossa. Lisäksi Oddylla on toimintaa Iisalmella, Espoossa, Tampereella ja yksi luova suunnittelija Atlantassa, Yhdysvalloissa.

"Savolaisuus on meille tärkeä voimavara. Olemme löytäneet täältä rennon reiluun yrityskulttuuriimme sopivia tekijöitä ja vahvaa osaamista", Leino sanoo.

Kolmen vuoden suunnitelmiin kuuluu 40 uuden tekijän palkkaaminen, myös Savon ulkopuolelle.

"Ensimmäisen toimipisteen ulkomaille perustamme todennäköisesti jo ensi vuonna", Leino kertoo.

Leinon mukaan Oddy keskittyy palvelemaan erityisesti pk-yrityksiä. Nykyisten asiakkaiden joukossa on lukuisia noin 30-50 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäviä yhtiöitä.

Oddyn omistaa toimiston operatiivinen johto. Suurimmat omistajat ovat Tatu Ahonen ja Pasi Lappalainen. Lisäksi partnereina ovat mukana toimitusjohtaja Leinon lisäksi Jukka Kekäläinen, Antti Makkonen ja Ricardo Patino.

Artikkelin kuvateksti korjattu 27.10.2017 kello 15.03.