Yhteisöpalvelu Snapchat on lisännyt käyttöehtoihinsa pykälän, jonka mukaan palvelu omistaa kaikki sen sisällä julkaistut kuvat. Se myös tallentaa kuvat ja voi tehdä niillä, mitä haluaa. Aiheesta kertoi muun muassa The Telegraph.

Käyttäjä antaa luvan Snapchatille myös käyttää esimerkiksi nimeään ja ääntään kaikissa julkaisukanavissa ympärimaailmaa rajoituksetta. Se voi myös käyttää kuvia uudelleen esimerkiksi mainonnassaan.

Snapchat perustelee käytäntöä sillä, että Live- ja Stories-osastossa julkaistut kuvat ovat luonnostaan julkisia ja julkisen kiinnostuksen kohteita kuvaamansa ajan takia, ja siksi ne saatetaan tallentaa ja käyttää uudelleen yhteisön palveluissa tai kolmansissa osapuolissa. Samalla se muistuttaa, että käyttäjät voivat ottaa kuvakaappauksia ja tallentaa muilla tavoin toistensa julkaisemaa materiaalia.

Muutos on nostattanut kysymyksiä, sillä useat kuluttajat ovat eläneet siinä uskossa, että palvelussa jaetut kuvat elävät vain kuvaajan niille määrittelemän ajan, eikä niitä varastoida minnekään. Erityisen huolissaan muutoksesta ovat ne käyttäjät, jotka ovat käyttäneet Snapchatia lähettääkseen toisille käyttäjille alastonkuvia tai muuta arkaluontoista materiaalia.

Snapchatin johto on myöntänyt, ettei sen kautta julkaistuja kuvia ole koskaan täysin tuhottu. Toistaiseksi Snapchat ei ole kuitenkaan kohdannut skandaaleja tiedon julkitulosta.

Evan Speigel, Snapchatin johtaja ja yksi perustajista, on jakanut näkemyksensä siitä, mihin Snapchatia tulisi käyttää: keskusteluun kuvien kautta.

"Historiallisesti valokuvia on käytetty varastoimaan tärkeitä muistoja ja hetkiä elämässä, mutta nykyään, älypuhelimien ja kameroiden tultua kuvia käytetään puhumiseen. Siksi ihmiset ottavat ja lähettävät niin paljon kuvia Snapchatissa", hän sanoo The Telegraphissa.

Snapchatin on arvioitu olevan 14,5 miljardin euron arvoinen ja sillä on yli 100 miljoonaa käyttäjää.