Palvelut

M&M 21.12.2017 18:08

Lyökö Amazon luun kurkkuun YouTubelle?

Colourbox

YouTube on hillunut videopalveluiden kruunaamattomana kuninkaana jo vuosikausia. Nyt nettikaupan jättiläinen Amazon yrittää iskeä sille luun kurkkuun.

Vaikka molemmat hyötyvät toisistaan epäsuorasti, ovat Google ja Amazon lähes lapsellisuuden tasolle yltävillä tukkanuottasilla. Amazonin älykaiuttimet eivät esimerkiksi suostu soittamaan musiikkia Googlen Play Music -palvelusta, ja Google on ilmoittanut estävänsä YouTuben käytön Amazonin Echo- ja Fire TV -laitteissa tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Amazon onkin vetämässä hihasta todellista ässää, sillä yritys on nyt rekisteröinyt BGR.comin mukaan tavaramerkit  AmazonTube ja OpenTube. Palveluiden kuvataan tarjoavan "ei-ladattavissa olevaa ääni- ja kuvasisältöä eri aiheista langattomien verkkojen välityksellä".

Myös aiheeseen liittyvät domain-nimet  AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com ja AmazonOpenTube.com on rekisteröity äskettäin Amazonin nimiin.

Nähtäväksi jää miten Amazonin vaihtoehtotube pärjää. Samaan aikaan yritys yrittää toisella jalalla kampittaa myös Netflix omalla Prime Video -palvelullaan, johon upotetaan rahaa vuosittain miljardeja. AmazonTuben panostuksista ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö