Vaikka molemmat hyötyvät toisistaan epäsuorasti, ovat Google ja Amazon lähes lapsellisuuden tasolle yltävillä tukkanuottasilla. Amazonin älykaiuttimet eivät esimerkiksi suostu soittamaan musiikkia Googlen Play Music -palvelusta, ja Google on ilmoittanut estävänsä YouTuben käytön Amazonin Echo- ja Fire TV -laitteissa tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Amazon onkin vetämässä hihasta todellista ässää, sillä yritys on nyt rekisteröinyt BGR.comin mukaan tavaramerkit AmazonTube ja OpenTube. Palveluiden kuvataan tarjoavan "ei-ladattavissa olevaa ääni- ja kuvasisältöä eri aiheista langattomien verkkojen välityksellä".

Myös aiheeseen liittyvät domain-nimet AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com ja AmazonOpenTube.com on rekisteröity äskettäin Amazonin nimiin.

Nähtäväksi jää miten Amazonin vaihtoehtotube pärjää. Samaan aikaan yritys yrittää toisella jalalla kampittaa myös Netflix omalla Prime Video -palvelullaan, johon upotetaan rahaa vuosittain miljardeja. AmazonTuben panostuksista ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Lähde: Tivi