Kuten The Next Web kertoo, Spiegelin perustama videoviestipalvelu Snapchat on kilpaillut somealustojen kärkisijoista jo vuosia, sinne kuitenkaan yltämättä.

Spiegelin voi siis katsoa tietävän mistä puhuu, kun hän sanoo, että kentälle vastikään saapunut TikTok saattaa viimein olla se kuninkaantappaja, joka kellistää Instagraminkin valtaistuimeltaan.

”Ihan pohjimmiltaan sosiaalisessa mediassa on kyse statuksesta: siitä kuinka tuot itseäsi esiin, kuinka näytät miten cool olet, tykkäysten ja kommenttien kalastelua ja sen sellaista”, Spiegel sanoi Digital Life Designissä.

Spiegelin mielestä TikTokin suosio pohjautuu siihen, että se ei toimi näin.

”Ihmiset jotka ovat käyttäneet muutaman tunnin oppiakseen uuden tanssin, tai keksivät uuden tavan kertoa tarina, luovat mediasisältöä viihdyttääkseen muita ihmisiä”, Spiegel kuvaa TikTokin perustaa.

”[Instagramin ohi pääseminen] on ehdottomasti mahdollista, sillä tällainen tekemiseen pohjautuva sisältö on usein kiinnostavampaa kuin status-pohjainen sisältö.”

Instagramilla on syytäkin pelätä. Viime vuonna TikTok ohitti sen - sekä Facebookin - latausmäärissä, ja siinä missä Instagramin kasvu hiipuu, TikTokin suosio kasvaa räjähdysmäisesti.