TIETOSUOJA

12.6.2013 18:15 päivitetty 4.2.2016 09:31

Maailma nousee vastarintaan - ihmiset vyöryttävät verkoon "terrorismin avainsanoja"

Torstaina kahdelta yöllä Suomen aikaa käynnistyy Operation Troll the NSA.

Viime viikolla paljastunut Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n salakuunteluohjelma saa pian vastaiskun nettikansalta, International Business Times kertoo.

Kello seitsemältä illalla Yhdysvaltain itärannikon aikaa eli torstaina kahdelta yöllä Suomen aikaa käynnistyy Operation Troll the NSA -kampanja. Ideana on, että mahdollisimman moni lähettää kaverilleen samaan aikaan sähköpostiviestin tai soittaa puhelun, joka sisältää NSA:n listaamia "terrorismin avainsanoja". Tällaisia ovat muun muassa risiini ja pommi. Vakoiluviraston toivotaan läkähtyvän viestitulvan alle.

Viesti on luettavissa täällä. "Terrorin avainsanoista" huolimatta viestin sisältö on kuin mistä tahansa meilistä, puhelusta tai Facebook-viestistä, jossa avaudutaan pomosta ja puhutaan lomasuunnitelmista.

Tempauksen takana ovat yhdysvaltalaiset BuzzFeed-sivustolle työskentelevät Chris Baker ja Mike Lacher, Daily Beast kertoo. Bakerin mukaan operaation perimmäinen tarkoitus on pitää yllä keskustelua vakoiluohjelmasta.

Baker ja Lacher eivät kuitenkaan usko, että viestivyöry saisi NSA:n palvelimia kaatumaan.

Lähde: Mikropc.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö